Search

Photos: Με θέρμη υποδέχθηκε η Ξάνθη και η ΑΕΚ Κυψέλης το Νίκο Αγγελίδη και το βιβλίο “Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου”

Ένα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν της ΑΕΚ Κυψέλης, αλλά και ένα “κιτρινόμαυρο” σε κάθε άκρη της γης είχαν την ευκαιρία να κάνουν νοητά, όσοι βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Αγγελίδη  “Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου” σε γνωστό ξενοδοχείο στην πόλη της  Ξάνθης, αλλά και παράλληλα μια

Μέσα σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα με το παρελθόν και το παρόν της ΑΕΚ Κυψέλης να δίνει το παρών πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου(30/6) η παρουσίαση της 2ης έκδοσης του πολυσυζητημένου βιβλίου “Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου” του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη.

Εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Νότιος Άνεμος”.  Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του αθλητισμού γενικότερα. Ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που κρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οι Μικρασιάτες, οι Ρωμηοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι…

Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού. To βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου», καταγράφει 361 σωματεία σε όλο τον κόσμο που λέγονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό… Η όλη δουλειά περικλείεται σε 80.000 λέξεις και 320 πολύχρωμες σελίδες με πάνω από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων.

Οι φίλοι της ΑΕΚ, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της ιστορίας, από την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, αναμένεται να δώσουν εντυπωσιακό παρών. Η κινητοποίηση από την πλευρά της ΑΕΚ Κυψέλης που διοργανώνει την εκδήλωση, ήταν εντυπωσιακή.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Κυψέλης, Βαγγέλης Καραγιαννίδης. Ενώ ια το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Βασιλική Μαχαίρα και Σαμή Καραμπουγιούκογλου

Η ΑΕΚ Κυψέλης βρέθηκε  στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με ιστορικές αναφορές για την παρουσία της στα τοπικά γήπεδα, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το παρελθόν και αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν γράψει τις δικές τους σελίδες δόξας στο πλευρό του σωματείου. Χαρακτηριστικά για το παρελθόν της ΑΕΚ Κυψέλης μίλησαν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Ανέστης Γκώγκος, Δημήτρης Χαρμανίδης, Κώστας Γκώγκος ο “δάσκαλος” για τις επόμενες γενιές της ομάδας της Κυψέλης, Βασίλης Κολιούρης αλλά και ο επί πολλά χρόνια δάσκαλος του χωριού Σωκράτης Ταουσιάνης.

Παράλληλα για την μεγάλη προσφορά της ΑΕΚ Κυψέλης και του Βαγγέλη Καραγιαννίδη μίλησαν ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Τριάντης, αλλά και το μέλος της ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και της ΑΕΚ Κυψέλης, Αντώνης Κουτσουρλής. Η παρουσία της ΕΠΣ Ξάνθης ήταν  έντονη καθώς πέρα απο τους δύο προαναφερόμενους το παρών έδωσαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Δαλακούρας και το μέλος Γιάννης Πιστόλας, καθώς οι τέσσερις τους έκαναν την απονομή  του Κυπέλλου Ήθους στην ΑΕΚ Κυψέλης. Δίδοντας το σχετικό Κύπελλο ενώ μαζί με Παλαίμαχους της ομάδας έδωσαν τα μετάλλια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Παράλληλα η ομάδα της Κυψέλης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στο Νίκο Αγγελίδη για αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνει  και τιμά φέροντας στην επιφάνεια ομάδες όπως αυτή της Κυψέλης.

Στο φινάλε της βραδιάς ο συγγραφέας με μεγάλη ευχαρίστηση υπέγραψε όλα τα βιβλία, και ήταν πάρα πολλά, που με ενδιαφέρον έσπευσαν να πάρουν οι παρευρισκόμενοι που γέμισαν τον χώρο, με το ευχάριστο να είναι το  γεγονός πως έσπευσαν να το παραλάβουν άνθρωποι όλων των ηλικιών απο τους γηραιότερους, στους νεότερους αλλά και μικρά παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SPORTSADDICT ΣΤΟ FB 

Share it