Search

Απίθανη έκπληξη απο την οικοδέσποινα Ρωσία που πέταξε εκτός Μουντιάλ την Ισπανία!

Μια απο τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σε Παγκόσμιο Κύπελλο κατάφερε η Ρωσία, που με την συμπαράσταση του κόσμου της και με τρομερά πειθαρχημένη εμφάνιση κέρδισε την Ισπανία στην διαδικασία των πέναλτι με 4-2(1-1 κανονική διάρκεια) και πέταξε εκτός διοργάνωσης την “φούριας ρόχας”

Περιμένει το Κροατία – Δανία η ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ που έχοντας σε μεγάλη μέρα τον αρχηγό και γκολκίπερ της ομάδας, Ιγκόρ Ακινφέεβ που έπιασε δύο πέναλτι στην δική τους διαδικασία, την ρώσικη ρουλέτα, φτάνοντας σε μια ονειρική για την οικοδέσποινα πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ότι ουσιαστικό είδαμε απο πλευράς φάσεων έγινε στο πρώτο μέρος, με την Ισπανία να ανοίγει το σκορ νωρίς, καθώς μόλις στο 11′ σε μια φάση οπού Σέρχιο Ράμος και Ιγκνασέβιτς μονομάχησαν εντός περιοχής, ο πολύπειρος Ρώσος αμυντικός στάθηκε άτυχος με την μπάλα να χτυπά στην γάμπα του και να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του. Με τους Ρώσους πάντως να καταφέρνουν να φέρουν το ματς στα ίσια πριν το φινάλε του πρώτου μέρους με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζιούμπα στο 41′, παράβαση που κέρδισε ο ίδιος όταν η κεφαλιά του βρήκε στο χέρι του Πικέ.

Η Ισπανία δεν κατάφερε ποτέ να ανοίξει την άμυνα των Ρώσων, οι Ρώσοι δεν κατάφεραν ποτέ να απειλήσουν στην αντεπίθεση και τα πέναλτι ήταν μονόδρομος. Ο Ακινφέεβ απέκρουσε το 3ο πέναλτι της Ισπανίας από τον Κόκε και το τελευταίο του Άσπας για να χαρίσει μια ιστορική πρόκριση στους διοργανωτές.

Η σειρά των πέναλτι:

Ινιέστα, γκολ, 1-0

Σμολόβ, γκολ, 1-1

Πικέ, γκολ, 2-1

Ιγκνασέβιτς, γκολ, 2-2

Κόκε, απόκρουση, 2-2

Γκολόβιν, γκολ, 2-3

Ράμος, γκολ, 3-3

Τσερίσεβ, γκολ, 3-4

Άσπας, απόκρουση

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο (70′ Καρβαχάλ), Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Σίλβα (67′ Ινιέστα), Ίσκο, Ασένσιο (104′ Ροντρίγκο), Κόστα (80′ Άσπας).

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Κουζιάεβ (97′ Ερόκιν), Ζόμπνιν, Κουντριασόβ, Γκολόβιν, Ζιρκόβ (46′ Γκράνατ), Σαμέντοβ (61′ Τσερίσεβ), Τζιούμπα (65′ Σμολόβ).

Share it