Search

Νέα συνάντηση Βασιλειάδη με Super League! Η ξεκάθαρη στάση στην αντιπρόταση της Λίγκας

«Όχι» είπε η Super League στην πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με τη συμμετοχή 12 ομάδων από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής ελήφθη ομόφωνα, ενώ η αντιπρότασή της είναι για πρωτάθλημα με 14 ομάδες, από τη σεζόν 2019-20.

Όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, εγείρονται δύο σημαντικά ερωτήματα: αν θα δεχθεί η πολιτεία να χρηματοδοτήσει τη διοργάνωση (μέσω της ΕΡΤ) και το τι θα συμβεί με τους τηλεοπτικά «άστεγους» συλλόγους (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αρης, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία), αν ο υφυπουργός δεν δεχτεί την αντιπρόταση του συνεταιρισμού. Να σημειωθεί ότι οι προαναφερόμενες ΠΑΕ απειλούν να μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσουν έσοδα από την τηλεόραση.

Από την πλευρά της, η πλευρά του ΠΑΟΚ έκανε λόγο για εκβιασμό της κυβέρνησης στο θέμα της αναδιάρθρωσης. «Το δίλημμα που έθεσε η κυβέρνηση είναι εκβιαστικό. Εκβιάζει τις ομάδες και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το ψηφίζει, μην έχοντας άλλη εναλλακτική λόγω των ζημιών που θα υποστούν οι μικρές ομάδες», ανέφεραν οι άνθρωποι του Κυπελλούχου Ελλάδας.

Νέα συνάντηση Βασιλειάδη-ΠΑΕ την Δευτέρα

Συνάντηση με τη Super League θα έχει την προσεχή Δευτέρα (2/7) ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο πολιτικός προϊστάμενος του ελληνικού αθλητισμού θα δεχθεί τους εκπροσώπους της διοργανώτριας στο γραφείο του, καθώς τους προσκάλεσε για το απόγευμα (16:00). Είναι, όμως, απορίας άξιο τι μπορεί να διαφοροποιήσει τη δημιουργηθείσα κατάσταση, μετά το «όχι» της Λίγκας στην πρότασή του για αναδιάρθρωση και την επισήμανση του κ. Βασιλειάδη ότι αποδέχθηκε μεν το αίτημα για συνάντηση, παρότι «δεν μπορώ να βρω τον λόγο μιας νέας συνάντησης».

Στη δήλωσή του ο υφυπουργός διευκρινίζει, επίσης, ότι δεν ισχύει τίποτα άλλο από την πρόταση που έχει καταθέσει, από τη στιγμή που δεν έγινε δεκτή η πρότασή του. Ρίχνοντας ξεκάθαρα το μπαλάκι στην Λίγκα δείχνοντας πως δεν έχει την διάθεση να συζητήσει καμία αντιπρόταση.

Η ανακοίνωση του κ. Βασιλειάδη:

«Αγαπητέ κ. Διευθύνοντα,

Έλαβα γνώση του αιτήματος σας προς συνάντηση. Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας αντιπαρέρχομαι τα όσα προσβλητικά έχουν διαρρεύσει από τη συνεδρίαση του οργάνου στα περί εκβιασμών κτλ.

Η πρόταση που σας μετέφερα την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 και την οποία συζητήσαμε εκτενώς, ήταν σαφής και εντός συγκεκριμένου πλαισίου. Αντιλαμβάνονται ότι αυτή δεν έγινε αποδεκτή, γεγονός απολύτως σεβαστό στο πλαίσιο του αυτοδιοικήτου. Ελπίζω ότι αντίστοιχα σεβαστό γίνεται και το γεγονός ότι το πλαίσιο για οποιαδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο αρωγή εκ μέρους της Πολιτείας, γίνεται με τους όρους που η ίδια ορίζει.

Υπό αυτό το πρίσμα, μολονότι δεν μπορώ να βρω τον λόγο μιας νέας συνάντησης, αποδέχομαι το αίτημά σας και σας καλώ στα γραφεία της ΓΓΑ τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 και ώρα 16:00 για να με ενημερώσετε και επίσημα για την απόρριψη της προτάσεώς μου».

Share it