Search

Ο απολογισμός της εκπληκτικής πορείας των πέμπτων στην Ελλάδα Παίδων του Αρίωνα Ξάνθης!

Την δική του ανασκόπηση  για την εξαιρετική χρονιά του Παιδικού τμήματος  έκανε  ο σύλλογος του Αρίωνα Ξάνθης.

Αναλυτικά:

Ολοκληρώθηκε η ιστορική συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ του ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης, στην τελική φάση του 45ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων. Οι νεαροί Ξανθιώτες του Γιάννη Θερμού κατέλαβαν την 5η θέση, επέστρεψαν στην Ξάνθη και τερμάτισαν την σαιζόν, αποσπώντας ένα ζεστό χειροκρότημα στο κλειστό γήπεδο Αγρινίου και θετικά σχόλια από όλους όσους παρακολούθησαν την φετινή πορεία τους.

• Αρίων – Παναθηναϊκός : 56 – 68

Με το άγχος της πρεμιέρας να βαραίνει τον φετινό πρωταθλητή Παναθηναϊκό, ο Αρίων πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, με τους Ξανθιώτες να προηγούνται στο 1ο δεκάλεπτο, απέναντι σε αυριανά μεγαθήρια του Ελληνικού μπάσκετ. Μαχητικός, σοβαρός και οργανωμένος, ο Αρίων πήρε τις εντυπώσεις και τα συγχαρητήρια, κάτω από το βλέμμα του παρόντα στο τουρνουά Φραγκίσκου Αλβέρτη.

• Αρίων ΔΕΚΑ Θεσσαλονίκης : 50 – 72

Η ομάδα του Ν. Χατζηβρέττα αποδείχτηκε μια από τις καλύτερες της διοργάνωσης και η μοναδική που νίκησε τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Με ιδιόκτητο γήπεδο και λεωφορείο, οι νεαροί του Εύοσμου, έδειξαν ότι οι νίκες πρόκρισης επί των κολεγίων της Θεσ/νίκης (βλ. Μαντουλίδης) δεν ήταν τυχαίες και ότι θα μείνουν στα πράγματα ως πρωταγωνιστές για πολλές χρονιές.

• Αρίων – Προμηθέας Πάτρας 54 – 76

Οι Πατρινοί σήκωσαν ψηλά τον πήχη και έδειξαν την οργάνωση και διαχείριση του αύριο στις αναπτυξιακές ηλικίες του μπάσκετ. Γήπεδα, προπονητήρια, βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό, συνεργασίες με κολλέγια και εσώκλειστα εκκολαπτόμενα παιδικά ταλέντα, είναι μερικά από τα στοιχεία του Προμηθέα. Το οικονομικό άνοιγμα αγγίζει και ξεπερνά νούμερα Αθηναϊκών συλλόγων, δείχνοντας το δρόμο για την πραγματική επένδυση στο άθλημα.

• Αρίων – Πανιώνιος : 46 – 65

Ο «προσφυγικός» Πανιώνιος της Ν. Σμύρνης κέρδισε το πιο μεγάλο χειροκρότημα της διοργάνωσης και έφτασε μια ανάσα πριν το κύπελλο, ως «πρωταθλητής εν αναμονή» που τελικά δεν έγινε. Μια από τις ταχύτερες και ακούραστες ομάδες του τουρνουά, με αθλητικό-κοινωνικό χαρακτήρα στην προσωπικότητα του.

• Αρίων – Ηράκλειο Κρήτη : 79 – 64

Οι Κρητικοί ευνοούνται διαχρονικά από τον όμιλο και τον συναγωνισμό, ως η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικές φάσεις, αντιμετωπίζοντας στην προκριματική φάση συλλόγους από Δωδεκάνησα και Κρήτη. Ο Αρίων έκλεισε με εύκολη νίκη που τον έστειλε ένα βήμα ψηλότερα στην φετινή Πανελλήνια κατάταξη.

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Τέλος φετινής σαιζόν για τον Αρίων. Για τα δεδομένα του επαρχιακού μπάσκετ η ομάδα της Ξάνθης είχε αντικειμενικά μια πολύ καλή παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων. Επιβεβαίωσε ότι ήρθε μέχρι εδώ όχι τυχαία, αλλά κουβαλώντας μια αξιέπαινη πορεία στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ αλλά και στην προκριματική φάση της Θεσ/νίκης.

Περισσότεροι από 30 φίλοι του ΑΡΙΩΝ από την Ξάνθη παρευρέθησαν στις κερκίδες του Αγρινίου, ενώ Χ. Παπαδόπουλος και Σ. Αμοιράς εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο διοίκηση και προπονητικό team.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν στην πορεία αυτή και ειδικότερα στον προπονητή Γ. Θερμό.

Share it