Search

Αγχώθηκαν αλλά προκρίθηκαν Ισπανία και Πορτογαλία!

Τα είδε… όλα, όμως, στο τέλος πήραν την πρόκριση! Η Ισπανία ισοφάρισε στην εκπνοή το εκπληκτικό Μαρόκο (2-2) και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Ιράν-Πορτογαλία(1-1), πέρασε ως πρωτοπόρος! αφήνοντας δεύτερη την Πορτογαλία.

Το… χάρο με τα μάτια της είδε η Ισπανία, αλλά το σύμπαν συνωμότησε και όχι μόνο πέρασε στους «16» του Μουντιάλ, αλλά… σε νεκρό χρόνο το έκανε και ως πρώτη του ομίλου, πέφτωντας πλέον πάνω στην οικοδέσποινα Ρωσία!

Το εντυπωσιακό και μαχητικό Μαρόκο (παρά το ότι ήταν βαθμολογικά αδιάφορο) τιμώρησε τα παιδικά λάθη της άμυνας των Ιβήρων και κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές, ωστόσο στο 93′ ο Ιάγκο Άσπας με τακουνάκι (μετά από βοήθεια του VAR κι ενώ αρχικά είχε υποδειχθεί οφσάιντ) διαμόρφωσε το 2-2και σε συνδυασμό με το «Χ» στο Ιράν-Πορτογαλία, έσπρωξε την εθνική του στην κορυφή.

Οι Αφρικανοί άνοιξαν το σκορ στο 14′ με τον Μπουταΐμπ (μετά από… μυθική γκάφα των Ινιέστα-Σέρχιο Ράμος), όμως πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η «απάντηση» από τον Ίσκο. Στο 81’ οι παίκτες του Ρενάρ ανέκτησαν εκ νέου τα ηνία με κεφαλιά-δυναμίτη του Εν Νεσέρι, ωστόσο ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Ιάγκο Άσπας. Με τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής και στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Ισπανός φορ χάρισε την πρωτιά του ομίλου στην ομάδα του Ιέρο, η οποία καλείται να αλλάξει… πολλά στα μετόπισθεν.

Φωτογραφία του χρήστη FIFA World Cup.Οι πρωταθλητές Ευρώπης τα… χρειάστηκαν απέναντι στο μαχητικό Ιράν, αλλά το 1-1 ήταν αρκετό, ώστε να τους δώσει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση και τη δεύτερη θέση στον Β’ όμιλο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν την Ουρουγουάη στους «16».

Ήταν ένα γενικά κακό -και φτωχό από ρυθμό- ματς, με το… ζουμί να ήταν στο τέλος των δύο ημιχρόνων. Η αρχή έγινε με την γκολάρα του Κουαρέσμα ακριβώς στο 45′, για το προβάδισμα της ομάδας του Σάντος. Στο 53′ ο Ρονάλντο αστόχησε σε πέναλτι (που κέρδισε ο ίδιος και δόθηκε με VAR), με το παιχνίδι να γίνεται… ροκ στις καθυστερήσεις.  Στο 90+3′ ο Ανσαριφάρντ ευστόχησε σε πέναλτι -που δόθηκε κι αυτό μέσω VAR- για τους Ασιάτες και ένα λεπτό αργότερα, ο Ταρέμι αστόχησε σε τετ α τετ για το προβάδισμα και την πρόκριση…

 

Share it