Search

Μουστακίδης: «Δάσκαλος με τα όλα του ο Βέλτζ»

Ταξίδι πίσω στο χρόνο με τους θρύλους του ελληνικού βόλεϊ. Οι αθλητές της μεγάλης Εθνικής ομάδας του 1980 για πρώτη φορά συνάντησαν τον Πολωνό προπονητή τους Γιέρζι Βελτζ ένα ιστορικό reunion που έγινε στο καφέ Penarrubia στον Άλιμο. Ανάμεσα τους ήταν και ο προπονητής του Εθνικού Αλεξ/πολης Σάκης Μουστακίδης.

Δάκρυα συγκίνησης και χαράς, ιστορίες από τις πρώτες αποστολές στο εξωτερικό, τις κόντρες στις προπονήσεις, την ένταση στους αγώνες και τα έξαλλα πανηγύρια για τις ιστορικές επιτυχίες μαζί με χιλιάδες Ελληνες στο γυμναστήριο του Σπόρτινγκ. Τα πειράγματα του Γεωργαντή, oι φάρσες του Κολιόπουλου και το λούτρινο αρκουδάκι που έδενε ο Δωριάδης στον στιλοβάτη πριν από κάθε αγώνα για να πάει… γούρι.

Στη συνάντηση ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον δάσκαλο τους. Ο Βελτζ βρέθηκε στην Ελλάδα για να τιμηθεί στην πανηγυρική εκδήλωση των 130 χρόνων από την ίδρυση του Γ.Σ.Μεσσηνιακού. Με πρωτοβουλία του Νίκου Ηλιόπουλου οι αθλητές της Εθνικής ομάδας του 1979-80 συναντήθηκαν με τον δάσκαλο τους στον φιλόξενο χώρο Penarrubia ιδιοκτησίας του Βλάση Σταθοκωστόπουλου που ανέλαβε και την φιλοξενεία της εκδήλωσης.

Από τη θρυλική ομάδα του 1979-80 τίμησαν τον Βελτζ ο Μιχάλης Γεωργαντής, ο Ηρακλής Δωριάδης, ο Γρηγόρης Μαλουσάρης, ο Νίκος Ηλιόπουλος, ο Μιχάλης Κολιόπουλος, ο Γιάννης Λάιος, ο Στέλιος Καζάζης, ο Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος. Απουσίαζαν ο Στέφανος Πολύζος, ο Γιάννης Νικολαΐδης και ο Κώστας Γκουντάκος αλλά και ο Βαγγέλης Κοκκιναράς από την ομάδα του 1979. Από την ομάδα του 1980 που ξεκίνησαν ως έφηβοι και από το 1981-82 στελέχωσαν σταδιακά την Εθνική ανδρών και έφτασαν μέχρι και το χάλκινο μετάλλιο της Γάνδης ήταν οι Δημήτρης Γόντικας, ο Γιάννης Φάκας, ο Σάκης Μουστακίδης, ο Τάσος Τεντζέρης και ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.

«Δάσκαλος με τα όλα του»

Σάκης Μουστακίδης: «Γελούσαμε, κλαίγαμε, στεναχωριόμασταν, βρίζαμε, ευχαριστιόμαστε. Αυτή η παρέα εδώ είναι όλη η ιστορία του ελληνικού βόλεϊ. Συγκινήθηκα πολύ που τον είδα. Είχα να τον δω πολλά χρόνια. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, με στεναχώριες, πίεση αλλά ήταν όλα πολύ ειλικρινή και για αυτό και είμαστε εδώ. Ηταν αναμορφωτής του βόλεϊ. Ηταν ένας δάσκαλος με τα όλα του. Ηταν μία μεγάλη ευκαιρία να μαζευτούμε πάλι».

Share it