Search

Με θριαμβευτική πεντάρα στους “16” το Βέλγιο, εκτός Μουντιάλ η Τυνησία!

Με τους Ρομέλου Λουκάκου και Εντέν Αζάρ να σκοράρουν έκαστος από δύο φορές και τον Μπατσουαγί ακόμη μία, οδήγησαν το Βέλγιο στη νίκη επί της Τυνησίας με 5-2, χαρίζοντας του παράλληλα και την… πρόωρη πρόκριση από τον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ στους «16» της διοργάνωσης, με τους «κόκκινους διαβόλους» να έχουν έξι βαθμούς μετά από δύο ματς αφήνοντας εκτός θεσμού την Τυνησία που έχει 0.

Οι Αφρικανοί το πάλεψαν, αλλά η διαφορά ποιότητας σε συνδυασμό με την ατυχία που τους οδήγησε σε δυο αναγκαστικές αλλαγές που έγειραν την πλάστιγγα εναντίον τους παρά τα δυο γκολ των Ντίλαν Μπρον και Γουάμπι Καζρί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λουκάκου είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τέσσερα τέρματα, ενώ έγινε ο πρώτος Βέλγος σκόρερ σε Μουντιάλ «πιάνοντας» τον Μαρκ Βίλμοτς, που είχε πέντε!

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιάτα, Βερτόνχεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Καράσκο, Μέρτενς (86’ Τίλεμανς), Αζάρ (68’ Μπατσουαγί), Λουκάκου (59’ Φελαϊνί).

Τυνησία: Μπεν Μουσταφά, Μεριά, Σ. Μπεν Γιουσέφ (41’ Μπεν Αλουάνε), Μπρον (24’ Ναγκέζ), Καουί, Σκίρι, Σασί (59’ Σλιτι), Φ. Μπεν, Γιουσέφ, Μπαντρί, Μααλούλ, Καζρί.

Share it