Search

Το Σκοπιανό έφερε παραιτήσεις στους ΑΝ.ΕΛ στην Ροδόπη!

Την στήριξή τους στον αρχηγό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, στον απόηχο της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΜΔ, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις των ΑΝ.ΕΛ. σε Μακεδονία και Θράκη. Από αυτή την θέση όμως διαφοροποιούνται τα στελέχη της Ροδόπης, τα οποία και παραιτήθηκαν.

Η ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ. ΑΜ-Θ

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι δεν αποδέχονται την χρήση του όρου “Μακεδονία”, παρόλα αυτά δεν ψήφισαν την πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση. “Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε δίπλα στον πρόεδρο, ανυποχώρητοι στις τάξεις του κινήματός μας και στις αρχές που υπηρετεί, για να συνεχίσουμε μέχρι τέλους, τον αγώνα μας για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και για την καταπολέμηση της διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα μας στη χρεοκοπία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι η μοναδική πολιτική δύναμη με την εθνική υπευθυνότητα και την καθαρή εθνική θέση. Δεν θα δεχτούμε κάθε συμφωνία με τα Σκόπια που περιέχει το όνομα «Μακεδονία». (…) Με την άρνησή μας (σ.σ. στην πρόταση δυσπιστίας) αποτρέψαμε την αποσταθεροποίηση της χώρας και εγγυηθήκαμε την ομαλότητα. Σκοπός της πρότασης μομφής, ήταν να απομακρυνθούν οι ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση, για να μη μπορούν να αντιδράσουν όταν θα έρθει η ώρα. Αν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ αποσύραμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση, θα τους αντικαθιστούσαν άλλοι, που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να παραχωρήσουν το όνομα Μακεδονία όταν η συμφωνία θα φτάσει στη Βουλή. Η υπογραφή συμφώνου ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών Κοτζιά και Ζάεφ, δεν δεσμεύει τη χώρα μας μέχρι να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όταν θα έρθει στη Βουλή, μόνο οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκάθαρα δηλώσει, ότι θα την καταψηφίσουν και θα την ακυρώσουν με κάθε τρόπο”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωσή τους.

Διαφοροποίηση και παραιτήσεις στους ΑΝ.ΕΛ. Ροδόπης

Η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π.Ε. Ροδόπης διαψεύδει την ανακοίνωση περί ισχυρής  στήριξης του Πάνου Καμμένου στους χειρισμούς του στο θέμα των Σκοπίων. “Ουδέποτε ερωτηθήκαμε ούτε προσυπογράψαμε κάποια δήλωση. Και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αποφασίζει για μας, χωρίς εμάς”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ΑΝ.ΕΛ. Ροδόπης: “Ο Πρόεδρος Νικόλαος Κατσίμπρας και τα μέλη Ζλατίνης Βασίλειος και Βουζουκίδης Κωνσταντίνος της Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝ.ΕΛ . Π.Ε. Ροδόπης, θεωρούμε ότι  η στάση  της ηγεσίας του κόμματος να  στηρίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς που  βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα, αντίκειται στην ιδρυτική μας διακήρυξη και είναι αντίθετη με την βούληση όλων των Ελλήνων που μας στήριξαν με την ψήφο τους. Λόγοι προστασίας εθνικών συμφερόντων και αξιοπρέπειας επιβάλλουν την παραίτησή μας. Η Ροδόπη  μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, την οποία με ανιδιοτέλεια υπηρετήσαμε χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τα κεντρικά και για την οποία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δίνει την απάντησή της στους άστοχους και επιζήμιους για την χώρα κυβερνητικούς χειρισμούς. Παρά τις επίπονες προσπάθειές μας, δυστυχώς η Ροδόπη ιδιαίτερα και η Θράκη γενικότερα, δεν έτυχαν της αρμόζουσας προσοχής , παρά τις μεγαλοστομίες ορισμένων που πλέον δεν μπορούν να μας πείσουν”.

“Ανοιχτή” αντίθεση της Σαρίδου

Με “ανοιχτή” της επιστολή εξέφρασε την αντίθεσή της με το κόμμα και τον αρχηγό του ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, η Αριστέα Σαρίδου, που ήταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Ροδόπη το 2015. “Μετά την αθλιότητα του δημοψηφίσματος (καλοκαίρι του 2015) έκοψα κάθε σχέση με τους Αν.Ελ., όχι όμως και κάποιες ελπίδες για βελτιώσεις στο πολιτικό σκηνικό. Κάπως έτσι έβρισκα ανεκτή την συγκυβέρνηση κι έλεγα ότι ίσως αξίζει για το έργο που παράγει στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. Μέχρι την επαίσχυντη Συμφωνία με τους Ψευτομακεδόνες που μας έφερε ο Κοτζιάς. Αυτήν που είναι ισάξια των συνθηκών Ζυρίχης – Λονδίνου, αλλά και με το πραξικόπημα του Ιωαννίδη στην Κύπρο. Πώς μπορείς να λες ότι καταψηφίζεις αλλά στηρίζεις την Κυβέρνηση, για ποιον ακριβώς λόγο; Για το «καλύτερο» Μνημόνιο; Για την φαντασιακή «ανάπτυξη»; Για τις καρέκλες μήπως”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην σχετική επιστολή της.

Πηγή: Xronos.gr

Share it