Search

ΕΠΣ Έβρου: Συνάντηση με τα σωματεία στο Νότο, με νέες προτάσεις & χρήσιμα συμπεράσματα

Η συνάντηση με τα σωματεία που είχε προαναγγείλει πριν την εκλογή του ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Παντελής Χατζημαρινάκης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18/6 στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. Αντίστοιχη θα λάβει χώρα και την ερχόμενη Τετάρτη στην Ορεστιάδα.

Στην συγκέντρωση βγήκαν ειδήσεις, κατατέθηκαν νέες προτάσεις και λύθηκαν αρκετές απορίες στους διοικούντες των σωματείων. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά, ενώ αρκετές ήταν και οι ερωτήσεις – τοποθετήσεις των ιθυνόντων των ομάδων.

Τα σημαντικότερα, έτσι όπως τα κατέγραψε το SportsAddict, το μοναδικό Μ.Μ.Ε. που παραβρέθηκε, ήταν τα εξής:

Δελτία ποδοσφαιριστών: Το κόστος τους για τη νέα σεζόν θα είναι 20 ευρώ.

Κόστος μεταβολής δελτίων: 3 ευρώ

Μεταγραφές: Θα πρέπει να καλυφθούν τα οφειλόμενα που έχει κάθε ομάδα από την προηγούμενη χρονιά, έτσι ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε απόκτηση παικτών.

Πειθαρχική Επιτροπή: Πλέον θα υπάρχουν δύο δικηγόροι και ένα μέλος ομάδας.

Διαιτησία: Στόχος της νέας διοίκησης να μπουν νέοι άνθρωποι στον χώρο αυτό. Για το λόγο αυτό ο κ. Χατζημαρινάκης ζήτησε από τις ομάδες να βοηθήσουν την ΕΠΣ προτείνοντας τους άτομα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τη σχολή διαιτησίας που αναμένεται να δημιουργηθεί.

Ακόμη, αναμένεται να προσεχθεί δεόντως η συμπεριφορά των διαιτητών και όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, ρέφερι που δεν θα έχουν την ανάλογη στα παιχνίδια που διευθύνουν δεν θα ξανά σφυρίζουν. Όπως είπε οι άνθρωποι της ΕΠΣ θα προσπαθούν να παρακολουθούν όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούν κάθε Σαββατοκύριακο.

Μεικτές ομάδες: Τη νέα σεζόν αναμένεται να υπάρξουν 2 προπονητές, ένας στον Βόρειο και ένας στο Νότιο όμιλο. Το γήπεδο του Λουτρού θα πάψει να είναι ο χώρος προπονήσεων των μεικτών και εκείνο του Άβαντα είναι μία πιθανή λύση. Πρόταση να φιλοξενηθούν οι ενωσιακές ομάδες στις αθλητικές εγκαταστάσεις «Αντώνης Κεραμάρης», έκανε ο πρόεδρος του ΑΟ Θράκης/ΑΛΕΞ Δημήτρης Μερκούρης.

Πρωταθλήματα ακαδημιών: Καταργούνται οι όροι παιδικό και προπαιδικό πρωτάθλημα. Πλέον θα υπάρχουν τα Κ16 και Κ14, με την ΕΠΣ να έχει πρόθεση να εντάξει και το Κ12, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσες ομάδες θα λάβουν μέρος. Η πρόταση που έκανε η Ένωση έιναι να ξεκινούν τα Κ16 & Κ14 τον Σεπτέμβρη, ενώ αυτό των Κ12 να γίνεται τον Απρίλιο σε 4 πόλεις του Έβρου (Αλεξ/πολη, Ορεστιάδα, Σουφλί & Διδυμότειχο).

Super Cup: Οι διοικούντες της ΕΠΣ πρότειναν να δημιουργηθεί ο συγκεκριμένος θεσμός στον οποίο ο πρωταθλητής θα αντιμετωπίζει τον κυπελλούχο του νομού.

Κύπελλο: Αναμένεται να δημιουργηθεί φάση ομίλων, με κάθε όμιλο να περιλαμβάνει 4 ομάδες από τις οποίες 2 θα προκρίνονται στην επόμενη φάση. Στόχος είναι το Κύπελλο να ξεκινήσει αρχές Σεπτεμβρίου έτσι ώστε οι ομάδες να έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους.

Α’ & Β’ κατηγορία: Θα ξεκινήσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα υπάρχει διακοπή ενός μήνα τον Ιανουάριο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν εκείνη την περίοδο στο μεγαλύτερο μέρος του νομού.

Β’ κατηγορία: Το πιο πιθανό, αν μάλιστα οι ομάδες είναι μόνο 30 τη νέα σεζόν, είναι να υπάρξουν 2 όμιλοι. Ο νότιος με 14 και ο βόρειος με 16 ομάδες. Αυτό που αλλάζει επίσης στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι το γεγονός ότι πλέον αν η ομάδα που θα κατακτά την 1η θέση του ομίλου δεν δύναται να ανέβει στην Α’ κατηγορία, δεν θα ρωτάται μόνο ο 2ος, αλλά και ο 3ος, ο 4ος, ο 5ος και ούτω καθεξής.

Αναβολές αγώνων: Δεν θα υπάρχουν εκτός και αν προκύπτει σοβαρός λόγος.

Ιατροί αγώνων: Αν και τη νέα χρονιά οι γιατροί είναι υποχρεωτικοί σε όλα τα παιχνίδια των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (θα αποφασιστεί σύντομα από την ΕΠΟ), η ΕΠΣ θα βοηθήσει τις ομάδες να βρουν. Όπως τόνισε ο κ. Χατζημαρινάκης, το πρόβλημα δεν είναι ότι οι ομάδες δεν μπορούν να τους πληρώσουν, αλλά ότι δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμους.

Μετακινήσεις ομάδων: Η Ένωση προτίθεται να βοηθήσει τα σωματεία, βρίσκοντας καλύτερες τιμές από ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Αγώνες πρωταθλήματος Παρασκευή & Δευτέρα: Την πρόταση αυτή έθεσαν οι διοικούντες της ΕΠΣ μετά από αίτημα του προέδρου του Εθνικού Αλεξ/πολης κ. Παλακίδη, αν είναι δυνατό να μην συμπίπτουν εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας στη Γ’ Εθνική με αγώνες των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ.

Ιατρικός φάκελος: Την πρόταση να γίνονται εξετάσεις όλων των ποδοσφαιριστών (καρδιογράφημα κτλ.) πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, κατέθεσε ο πρόεδρος του Ιπποκράτη Αλεξ/πολης κ. Μεντίζης.

Στη συγκέντρωση παρεβρέθηκαν εκπρόσωποι από 12 σωματεία που ήταν τα ακόλουθα:

Ιπποκράτης
Εθνικός
Φέρες
Μαΐστρος
ΑΟ Θράκης
Πέπλος
Απαλός
Καππαδοκία
Μάκρη
Άνθεια
Άβαντας
Νίψα

 

Share it