Search

Το ξεχωριστό ιστορικό επίτευγμα για τον ΑΟΞ του Μίλαν Ράσταβατς που “έπιασε”…Στρμπά!

Ξεχωριστό αντίκτυπο είχε στην ιστορία του ΑΟΞ η παρουσία του Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας, στο πλευρό του Μλάντεν Κρσταγίτς

Και αυγό γιατί ο Σέρβος τεχνικός της Ξάνθης έγινε ο πρώτος προπονητής του ΑΟΞ και δεύτερο μέλος στην ιστορία του συλλόγου που μετέχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο όντας μέλος της οικογένειας της Ξάνθης.

Ο μοναδικός παίκτης που έχει αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα στην ιστορία του συλλόγου είναι ο Ζντένο Στρμπά. Ο Σλοβάκος μέσος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009 και πολλοί απόρησαν κυρίως λόγω της ηλικίας του, μια και στα 34 του ο Στρμπά θα αγωνιζόταν για πρώτη φορά σε ομάδα εκτός Σλοβακίας. Ο Ζντένο όμως έδωσε γρήγορα της απαντήσεις και έγινε ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής της Ξάνθης με πολύ καλές εμφανίσεις αλλά και 4 γκολ στης συνολικά 36 παρουσίες του.

Μάλιστα με της εμφανίσεις του στην Ξάνθη ο Ζντένο κέρδισε δικαιωματικά θέση και στην αποστολή της Σλοβακίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το 2010. Ο Στρμπά όχι απλά έπαιξε αλλά ήταν βασικός και αναντικατάστατος και στα τρία παιχνίδια των ομίλων και με την παρουσία του στο κέντρο βοήθησε τα μέγιστα στην πρόκριση των Σλοβάκων στους 16. Παρότι η ισοπαλία με την Νέα Ζηλανδία(1-1) στην πρεμιέρα και η ήττα από την Παραγουάη(2-0) έμοιαζαν καταδικαστικές, εν τέλει οι Σλοβάκοι πέτυχαν σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Ιταλίας αφήνοντας εκτός την «σκουάντρα ατζούρι». Στους 16 ο Στρμπά δεν αγωνίστηκε λόγω καρτών και είδε την Σλοβακία να χάνει με 2-1 από την μετέπειτα φιναλίστ Ολλανδία.

Share it