Search

Με την…βοήθεια της τεχνολογίας νίκησε δύσκολα την Αυστραλία η Γαλλία!

Αν και δυσκολεύτηκε πολύ η Γαλλία κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί της υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κερδίζοντας με 2-1 την Αυστραλία σε ένα ματς που οι Γάλλοι χρειάστηκαν και την βοήθεια της τεχνολογίας ανοίγοντας το σκορ με χρήση VAR ενώ για το γκολ της νίκης χρειάστηκε το goal line.

Οι «τρικολόρ», με φουλ επιθετικό σχήμα (Γκριεζμάν, Μπαπέ, Ντεμπελέ) είχαν ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα με τους Μπαπέ (2`), Πογκμπά (φάουλ 4`) και Γκριεζμάν (6`) αλλά ο Ράϊαν ήταν σε ετοιμότητα. Τα «καγκουρό» απάντησαν με κεφαλιά του Λέκι στο 17΄ που ανάγκασε τον Γιορίς να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 57ο λεπτό, ο Πογκμπά βρήκε με κάθετη πάσα τον Γκριεζμάν που ανετράπη. Ο Ουρουγουανός διαιτητής Κούνια δεν έδειξε τίποτα αλλά ειδοποιήθηκε από τους συναδέλφους του που ελέγχουν το VAR ότι υπάρχει παράβαση.

Ο Ουρουγουανός ρέφερι επανεξέτασε την φάση, άλλαξε την απόφαση του και ο Γκριεζμάν άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Πέντε λεπτά αργότερα, σε εκτέλεση φάουλ ο Ουμτιτί χτύπησε την μπάλα με το χέρι και ο Γέντινακ ισοφάρισε από την «άσπρη βούλα».

Τελικά στο 82΄ η Γαλλία βρήκε την λύση όταν ο Πολ Πογκμπά με ατομική ενέργεια και ψηλοκρεμαστό σουτ σημείωσε το 2-1 και λύτρωσε τη Γαλλία.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Πογκμπά, Τολισό (78` Ματουϊντί), Καντέ, Γκριεζμάν (70` Ζιρού), Μπαπέ, Ντεμπελέ (70` Φεκίρ).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπερτ Φαν Βάαρβικ): Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρισντόν, Σένσμπερι, Μόι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72` Ιρβάϊν), Λέκι, Κρούζε (83` Αρτζάνι), Ναμπούτ (64` Γιούριτς).

Share it