Μετά το λάδι, έρχεται το σαπούνι και το αλεύρι κάνναβης από τον Έβρο!

Επεκτείνει την παραγωγή προϊόντων με βάση τη βιομηχανική κάνναβη η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Τυχερού «ΘΕΟΓΕΝΗΣ», μετά τη μεγάλη ζήτηση που υπήρξε πέρσι με το λάδι κάνναβης.
Έτσι, ενώ πέρυσι καλλιεργήθηκαν 30 στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης στην περιοχή, φέτος προγραμματίζεται να σπαρθούν 140, αφού πέρα από το λάδι, θα γίνει προσπάθεια για παραγωγή σαπουνιού και άλευρου, που είναι σε δοκιμαστική φάση αυτήν την περίοδο, σε τοπικές οικοτεχνίες.

Ο πρόεδρος του ΘΕΟΓΕΝΗ Σπύρος Δέδογλου, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, τόνισε πως το έλαιο μετά από ελέγχους, πιστοποιήθηκε ότι έχει υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που το τοποθετούν στις πρώτες θέσεις, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πρόεδρος του «ΘΕΟΓΕΝΗΣ» αναφερόμενος στους επόμενους στόχους που έχουν τεθεί από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., σημείωσε ότι σε ορίζοντα τριετίας πιθανότατα να υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης της μελέτης που εκπόνησε ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του πολυτεχνείου Ξάνθης, σχετικά με την δημιουργία μονάδας μεταποίησης. «Στην πορεία θα δούμε και τι άλλα παράγωγα βρώσιμα και μη μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Η καλλιέργεια είναι νέα για την περιοχή και τους αγρότες οι οποίοι ακόμη τη μαθαίνουν, όμως έχει πολλές προοπτικές αφού εδαφολογικά και κλιματολογικά ευνοείται ιδιαίτερα» είπε ο κ. Δέδογλου.

Πηγή: alexpoli.gr

Share it