Search

Πρώτη ανάμεσα σε 403 συμμετοχές διαγωνισμού, πίτα 87χρονης γυναίκας από την Αγνάντια Έβρου!

Μετά την ολοκλήρωση της 3ου Διαγωνισμού Πίτας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Αγνάντιας Άγιος Γεώργιος, ανακοινώνει τα ονόματα των δέκα νικητών/τριών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Την 1η θέση κατέκτησε η 87χρονη Βαγγελίτσα Τσέρνου από το χωριό της Αγνάντιας στον Έβρο.

Αναλυτικά:

1ο βραβείο (500 €)

Τσέρνου Βαγγελίτσα / Ριζόπιτα / Σύλλογος Αγνάντιας

2ο βραβείο (200 €)

Καραγιαννίδου Ευανθία / Ψαθίρια (ποντιακή πίτα) / Σύλλογος Πέπλου

Τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας με έπαθλο 100 € κατέλαβαν οι εξής (με βαθμολογική σειρά):

3. Καϊντατζή Αλεξάνδρα / Πίτα σουφλέ / Αλεξανδρούπολη

4. Αγιασμένου Θεοδώρα / Σουσαμόπιτα / Σύλλογος Μοναστηρακίου

5. Μπεσλεμές Γιώργος / Σύλλογος Αγνάντιας

6. Χρήστου Σοφία / Σπανακοτυρόπιτα / Αλεξανδρούπολη

7. Μαρτίδου Μελαχροινή / Χταποδόπιτα / Μαρώνεια

8. Ζουμπουλάκη – Λιανίδου Στέλλα / Παστουρμαδόπιτα / Σύλλογος ‘Μέριμνα’

9. Τελεσίλα Χιάλη / Κοτόπιτα / Σύλλογος Γενισέας Ξάνθης

10. Κάρτσου Σόνια / Κιμαδόπιτα / Σύλλογος Βρυσούλας

Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες τους συμμετέχοντες που κατέβαλαν την προσπάθεια τους και στήριξαν έμπρακτά αυτόν τον διαγωνισμό, που είχε περισσότερο τον χαρακτήρα μιας μεγάλης γαστρονομικής γιορτής, την οποία έντυσαν με παραδοσιακά χρώματα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων: ‘Θεοδώρα Καντακουζηνή’ από το Διδυμότειχο, ‘Σπάρτακος’ από την Άνθεια, Ποντίων Θρυλορίου και Ποντίων Τοξοτών Ξάνθης.

Τα χορευτικά συγκροτήματα συνόδευσε (εκτός από τα ποντιακά που είχαν δικούς τους λυράρηδες) η ορχήστρα του Παναγιώτη Μπαρμπούδη, ενώ αφιλοκερδώς τραγούδησαν η Δανάη Καλογιάννη και ο Γιάννης Τσαρσιταλίδης. ν

Η δεκαμελής Επιτροπή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος επιτέλεσε ένα πολύ δύσκολο έργο, αφού κλήθηκε να διαλέξει τις δέκα καλύτερες από συνολικά 403 πίτες!

Η διοργάνωση της Γιορτής βασίζεται στην πάγια πεποίθησή μας ότι η γαστρονομία της περιοχής μας είναι το συγκριτικό της πλεονέκτημα, που κάθε φορέας από το δικό του μετερίζι, οφείλει να αναδεικνύει. Αυτό πράξαμε κι εμείς με αγάπη για την περιοχή μας και αγωνία για την πρόοδο και την ευημερία της.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πέτρο Πολυχρονίδη που έφερε σε πέρας το δύσκολο έργο της παρουσίασης όλου του προγράμματος, αλλά και την Ζωή Τηγανούρια που λάμπρυνε με την παρουσίαση της την εκδήλωσή μας.

Share it