Search

“Μακάρι να ξεπεράσω Εβρίτες με μεγάλη προσφορά στον Ολυμπιακό, όπως οι Μουστακίδης και Γκιούρδας!”

Τη διαδρομή απ’  τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και απ’  τον Π.Α.Ο.Κ. στον Ολυμπιακό αποφάσισε να κάνει σήμερα ο Εβρίτης διεθνής Ραφαήλ Κουμεντάκης. Η μετακίνηση απ’ τη μία ομάδα στην άλλη, απ’  τους δύο αποκλειστικούς διεκδικητές των σκήπτρων του ελληνικού βόλεϊ δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει αίσθηση.

Ο Κουμεντάκης μετά από μία χρονιά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας με τον ίδιο να αναδεικνύεται mvp, αλλά να εκθρονίζεται μετά από τρία χρόνια απ’  την κορυφή του πρωταθλήματος, αποφάσισε να ακολουθήσει την πορεία του συντοπίτη του Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος έκανε πέρσι το ίδιο δρομολόγιο.

Ο Εβρίτης ακραίος μιλώντας “Στο Φιλέ” φάνηκε ενθουσιασμένος με τη νέα πρόκληση της καριέρας του και αποφασισμένος να προσφέρει πολλά στους ερυθρόλευκους. Μάλιστα ο “Ράφα” ευχήθηκε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στους ερυθρόλευκους ξεπερνώντας σε προσφορά “ιερά τέρατα”  του εβρίτικου -αλλά και ελληνικού βόλεϊ- όπως οι Μάριος Γκιούρδας και Θανάσης Μουστακίδης.

«Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που θα μπω κι εγώ στο γκρουπ των Εβριτών που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τον Ολυμπιακό και εύχομαι να ξεπεράσω αθλητές από τον Έβρο, που έχουν γράψει ιστορία με την φανέλα του Ολυμπιακού, όπως ο Θανάσης Μουστακίδης και ο Μάριος Γκιούρδας! Αν και στον ΠΑΟΚ έμεινα λίγο χρονικό διάστημα, το να μετακινείσαι από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό αυτή την περίοδο είναι λίγο δύσκολο, ειδικά για τους οπαδούς και τους φιλάθλους οι οποίοι το ζουν πιο πολύ. Όταν όμως είσαι επαγγελματίας τα πράγματα είναι πιο απλά, γιατί βάζεις κάτω τα δεδομένα που έχεις και αποφασίζεις με αυτά. Είμαι επαγγελματίας αθλητής και επέλεξα σύμφωνα με το καλύτερο για το μέλλον μου, όπως κάνουν όλοι οι επαγγελματίες αθλητές σε όλο τον κόσμο. Θεωρώ ότι όποια φανέλα έχω φορέσει στο παρελθόν την έχω τιμήσει και το ίδιο θα κάνω και με αυτή του Ολυμπιακού»

Ρόλο στην απόφαση του Εβρίτη διεθνή ακραίου έπαιξε και η υπάρχουσα εβρίτικη παροικία του Πειραία, όπως φυσικά και οι ψηλοί στόχοι σε Ελλάδα και Ευρώπη.

οι στόχοι μου είναι συνυφασμένοι με αυτούς του Ολυμπιακού. Αυτό άλλωστε ήταν και μεγάλο κριτήριο για να πάρω την τελική μου απόφαση για την μεταγραφή μου. Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και διαχρονικά στην Ευρώπη. Τρανό παράδειγμα και η φετινή του πορεία. Θέλω να φτάσω όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται με τον Ολυμπιακό κατακτώντας τα πάντα στην Ελλάδα και όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη… να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου. Από συντοπίτες μου αθλητές που είναι στον Ολυμπιακό ή ήταν στον Ολυμπιακό, έχω μάθει τα καλύτερα για τον σύλλογο, τον κόσμο και για τους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτόν».

Το πάρε-δώσε του καλοκαιριού στη Volley League είναι ιδιαίτερα καυτό μέχρι τώρα, με τις μεταγγραφές των Εβριτών να είναι στο επίκεντρο και να αλλάζουν ισορροπίες. Υπενθυμίζουμε πως την φυγή του “Ράφα” απ’  τον “δικέφαλο” για τον “δαφνωστεφανωμένο”, διαδέχτηκε το μπαμ Τζούριτς στον Π.Α.Ο.Κ.!

Share it