Search

Γκιούρδας: «Θέλουμε να επανέλθει στην καρδιά και την ψυχή των αθλητών το πάθος για την Εθνική»

Ο Εβρίτης τιμ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας ανδρών βόλεϊ Μάριος Γκιούρδας μίλησε στην αθλητική εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» της Δέλτα Τηλεόρασης Θράκης με αφορμή το νέο ξεκίνημα του ομοσπονδιακού συγκροτήματος και των μεγάλων στόχων με αποκορύφωμα την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Για τα τεστ με Τυνησία και το ξεκίνημα της νέας Εθνικής:

«Έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία μέχρι στιγμής. Η ομάδα είναι αρκετά κουρασμένη. Είμαστε εδώ και 10 ημέρες σε συνεχείς διπλές προπονήσεις και οι αθλητές έχουν βαριά χέρια και πόδια . Η ουσία είναι ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα και διάθεση από τους αθλητές και αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε επίσης. Τα τελευταία χρόνια είχε χαθεί η νοοτροπία του αθλητή που συμμετέχει στην εθνική ομάδα. Έχει χαθεί η έννοια το τι σημαίνει να είσαι αθλητής της ομάδας της χώρας σου. Πάνω σε αυτό θέλουμε να επικεντρωθούμε για να επανέλθει στην καρδιά και την ψυχή των αθλητών το πάθος για την ομάδα της πατρίδας τους».

Ο μεγάλος στόχος:

«Δεν μας απασχολεί τόσο το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων όσο το να μπούμε σε μια διαδικασία αγωνιστική ώστε να είμαστε έτοιμοι στον μεγαλύτερο στόχο που έχουμε φέτος , την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο σχεδιασμός έχει γίνει για τους αγώνες που θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη. Οι αθλητές μας δείχνουν ότι περιμένουν αυτούς τους αγώνες. Λείπει μια μεγάλη διάκριση. Βαραίνει αυτή τη φουρνιά το ότι δεν έχει πετύχει κάτι μεγάλο , κάτι σημαντικό, και ήρθε η στιγμή να το πετύχουν. Λείπουμε από μεγάλες διοργανώσεις εδώ και δέκα χρόνια και αυτά τα παιδιά πρέπει να το ζήσουν»

Για την παρουσία 6 Εβριτών στην προετοιμασία:

«Παραδοσιακά η περιοχή η δική μας, έχει το προνόμιο να βγάζει πολλούς και καλούς αθλητές που μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Έτσι και τώρα έχουμε τα παιδιά αυτά που προπονούνται σωστά, η συμπεριφορά τους είναι αυτή που πρέπει και προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία τους».

Για την έλευση της Εθνικής στην Αλεξανδρούπολη:

«Υπολογίζουμε την άφιξη της Εθνικής στις 12 Ιουλίου. Τέλος Ιουλίου και αρχές Αυγούστου προγραμματίζονται φιλικοί αγώνες με την ομάδα της Λευκορωσίας και την Ουκρανία . 15 Αυγούστου θα είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας με το Λουξεμβούργο, ενώ δέκα ημέρες μετά με το Αζερμπαϊτζάν.

Όταν έχεις επιλέξει να προπονείσαι κάπου και βλέπεις ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικές σε όλα τα επίπεδα, ο τόπος αυτός παίρνει προτεραιότητα. Επιλέξαμε την Αλεξανδρούπολη εκτός της άψογης φιλοξενίας πέρυσι για το γεγονός ότι ο νομός είναι βολεϊκός και άπαντες περιμένουμε ότι θα σταθούν στο πλευρό μας στους αγώνες που θα δώσουμε».

Share it