Search

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Γιατρός καταδικάστηκε για «φακελάκι» και το Πανεπιστήμιο τον έκανε διευθυντή!

Απίστευτα είναι όσα καταγγέλλεται πως συμβαίνουν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με την υπόθεση του γιατρού που τον περασμένο Οκτώβριου συνελήφθη να χρηματίζεται για να επιτελέσει το καθήκον του.

Ο πανεπιστημιακός γιατρός, ο οποίος, στο ποινικό μέρος της υπόθεσης, έχει καταδικαστεί, όχι μόνο δεν έχει απομακρυνθεί από το νοσοκομείο, αφού κάτι τέτοιο έχει απαγορεύσει με απόφασή του το Εφετείο, αλλά προήχθη από το πανεπιστήμιο, σε διευθυντή συγκεκριμένου τομέα της ιατρικής σχολής, μετά από ενδοπανεπιστημιακή εκλογική διαδικασία!

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, ο εν λόγω γιατρός συνελήφθη στις 16 Οκτωβρίου 2017 από την αστυνομία, επ’ αυτοφόρω, για χρηματισμό που έλαβε προκειμένου να κάνει μία επέμβαση. Στις 1 Δεκεμβρίου 2017, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης τον έκρινε ένοχο για το προαναφερθέν αδίκημα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, το ΔΣ του νοσοκομείου αποφάσισε την παραπομπή του στο Πειθαρχικό συμβούλιο, με το ερώτημα της απόλυσης. Εντωμεταξύ του επιβλήθηκε το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης άσκησης κλινικών καθηκόντων, το οποίο όμως, πριν λίγες μέρες, ανέστειλε με απόφασή του το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, κρίνοντας ότι η διοίκηση του ΠΓΝΑ δεν έχει το δικαίωμα να περιορίσει το έργο ενός γιατρού και ανέστειλε το ανωτέρω διοικητικό μέτρο!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, θα πρέπει να σημειωθεί πως το Ιατρικό Τμήμα του Δ.Π.Θ. περίπου 3 εβδομάδες μετά την καταδίκη του γιατρού από το δικαστήριο, τον εξέλεξε ως διευθυντή σε τομέα του πανεπιστημίου.

Στο θέμα παρεμβαίνει το Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας «ΑΡΜΑ», το οποίο σε ανακοίνωσή του σχετικά με το σοβαρό αυτό θέμα καταγγέλλει πως «ο ποινικά καταδικασθείς καθηγητής απειλεί με έγγραφό του τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου με μηνύσεις και αγωγές αποζημιώσεων. Όπως σοφά λέει η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Μάταια όμως προσπαθούν, ας το καταλάβουν «άλλος παππάς ήρθε και άλλα χαρτιά βαστάει» όπως λέει και ο λαός μας. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων και οι τίμιοι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται, δεν εκβιάζονται! Αυτοί που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την αγωνία των ασθενών, αξιοποιώντας τα υλικά και το τίμια εργαζόμενο προσωπικό του νοσοκομείου, για να θησαυρίσουν, δεν έχουν καμία θέση στα νοσοκομεία. Η θέση τους είναι στη φυλακή».

Πηγή: alexpoli.gr

Share it