Search

47 χρόνια από την πρώτη και τελευταία φορά που Θρακιώτης συμμετείχε σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης…

Ήταν 2 Ιουνίου του 1971 όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε στο «Γουέμπλεϊ» τον μεγάλο Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μετέπειτα γνωστό ως Champions League.

Σε εκείνη τη σπουδαία ομάδα με προπονητή τον αείμνηστο Φέρεντς Πούσκας, το βαρύ πυροβολικό, ο άνθρωπος που τράνταζε τα αντίπαλα δίχτυα, ήταν Θρακιώτης.

Ο λόγος βέβαια για τον Αντώνη Αντωνιάδη από το Πετροχώρι Ξάνθης ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο και έγινε ο πρώτος και τελευταίος μέχρι στιγμής Θρακιώτης που έπαιξε σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο «ψηλός» των πράσινων είχε αναδειχθεί εκείνη τη σεζόν πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 10 γκολ παίρνοντας το δικό του κύπελλο και μπορεί στον τελικό να μη βρήκε δίχτυα, αλλά η συμβολή του στην… τρελή εκείνη πορεία του «τριφυλλιού» ήταν σπουδαία.

 

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

2 Ιουνίου 1971
Στάδιο Γουέμπλεϊ
Εισιτήρια 83.179
Διαιτητής Τέϊλορ (Αγγλία)
Βοηθοί Χόλεϊ, Πάτριτζ (Αγγλία)

ΑΓΙΑΞ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0

Σκόρερ 5΄ Φαν Ντάϊκ, 87΄ Καψής (αυτογκόλ)

ΑΓΙΑΞ (Μίχελς): Στούι, Νέεσκενς, Χουλσόφ, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ, Ράιντερς (46΄ Μπλάκενμπουργκ), Μιούρεν Χ., Σβαρτ (46΄Χάαν), Κρόιφ, Φαν Ντάϊκ, Κάϊζερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καψής, Σούρπης, Βλάχος, Καμάρας, Ελευθεράκης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Δομάζος, Φυλακούρης.

Δείτε στιγμές από την πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι τον τελικό, αλλά και στιγμές από ιστορικό εκείνο ματς του «Γουέμπλεϊ:

 

 

 

 

Share it