Search

Ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς ζήτησε απο την Κομοτηνή ο Ιντζέ!

Zήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους έθεσε από την Κομοτηνή ο υποψήφιος πρόεδρος και αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επικείμενες εκλογές, Μουχαρέμ Ιντζέ.

Μιλώντας στην αποκαλούμενη «τουρκική» νεολαία, ο Ιντζέ δέχθηκε τρεις ερωτήσεις στα ελληνικά και απάντησε ως εξής: «Δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν. Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων».

«Παλεύω για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου και θα παρακολουθήσω το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς, αλλά δεν είμαι σε θέση, από την θέση που βρίσκομαι, να παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την ένταση στην Αιγαίο είπε ότι «για να κουμπώσει το πουκάμισο πρέπει να καθίσουν και οι δυο πλευρές στο τραπέζι».

Για την επίσκεψή του στην Κομοτηνή σημείωσε ότι έχει ψηφοφόρους στην Τουρκία που είναι συγγενείς με τους κατοίκους της περιοχής, ενώ σηκώθηκε όρθιος πάνω στην καρέκλα και ζήτησε από όσους ήρθαν από την Τουρκία να σταθούν στη μία πλευρά της αυλής, προφανώς για να καταδείξει την παρουσία υποστηρικτών εντός της Θράκης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xronos, ο κ. Ιντζέ έφτασε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Τούρκοι και Έλληνες δημοσιογράφοι τον υποδέχτηκαν στην είσοδο και όταν τον χαιρέτισε Ελληνίδα δημοσιογράφους ο Ινζτέ ανταπέδωσε με μία καλημέρα στην ελληνική γλώσσα.

Share it