Search

Συλλυπητήρια ανακοίνωση των Παλαιμάχων Ξάνθης “Δημόκριτος” για τον χαμό του “θρύλου” της Ασπίδας Χρήστου Κεφαλά!

Το στερνό αντίο σε μεγάλη μορφή του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου έδωσε ο σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ξάνθης “Δημόκριτος”, που αποχαιρέτησε τον βετεράνο ποδοσφαιριστή και Πρόεδρο της Ασπίδας Ξάνθης, Χρήστο Κεφαλά(στην κάτω φωτογραφία πρώτος απο αριστερά)

Φωτογραφία του χρήστη Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Α.Ο Ξάνθης "Ο Δημόκριτος".

Αναλυτικά:

Έφυγε από κοντά μας ο πλέον αγαπητός στην κοινωνία της Ξάνθης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της Νέας Ασπίδας Ξάνθης Χρήστος Κεφάλας. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη δημιουργία του Α.Ο. Ξάνθης ενσωματώθηκε μαζί με άλλους στην ιστορική ομάδα του Ολυμπιακού Ξάνθης, όπου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία με αποκορύφωμα τον πρόκριση του στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος όπου αποκλείστηκε από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο Καυτανζόγλειο στάδιο από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Περί τα 1973 ο Χρήστος Κεφάλας ήρθε σε επαφή με τους Δρακιώτη Θεοδόση και Μιχαηλίδη Γιάννη που διετελούσαν πρόεδρος και γενικός γραμματέας του Ολυμπιακού Ξάνθης αντίστοιχα και μαζί με τη βοήθεια των παραγόντων Τάσο Αναστασηλάκη, Λάκη Στυλιανίδη, Νίκο Παπαβεργο κ.α , συντέλεσαν στη μετονομασία του Ολυμπιακού Ξάνθης σε Ασπίδα Ξάνθης αποδεικνύοντας έτσι τη μεγάλη τους αγάπη προς την Ασπίδα Ξάνθης όπου λόγω της δημιουργίας του Α.Ο.Ξ το 1967 έπαυσε για πολλά χρόνια να απασχολεί τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Βορείου Ελλάδος.
Επί προεδρίας του έλαβε χώρα μια μεγάλη εκδήλωση στην οποία τιμήθηκαν όλοι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με την ιστορική φανέλα της ασπίδας Ξάνθης. Αξιομνημόνευτη είναι η στιγμή στην οποία η φόρτιση ήταν τέτοια που η συγκίνηση στο πρόσωπο των Τσαγκαλιδη Χρήστου Τάσου Μασχαλιδης και Μιχάλη Μπαλτατζή ήταν εμφανής. Καλό σου ταξίδι φίλε Χρήστο.
Υ.Γ Επί προεδρίας Χρήστου Κεφάλα η Ασπίδα Ξάνθης σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ πετυχαίνοντας 150 τέρματα σε 22 αγώνες! Το γεγονός δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 13 Απριλίου 1988.

Share it