Search

Διάκριση σε πανελλήνιο διαγωνισμό ντοκιμαντέρ για το Δημοτικό Νέας Χηλής Αλεξ/πολης

Το ΣΤ2 τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Ν. Χηλής, κέρδισε το 2ο βραβείο μαθητικού ιστορικού ντοκιμαντέρ πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε πανελλήνιο διαγωνισμό.

Ο 4ος πανελλήνιος διαγωνισμός ιστορικού Ντοκιμαντέρ είχε θέμα «ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ (ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ, ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία». Ο διαγωνισμός αφορούσε α) τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, των τριών τάξεων του Γυμνασίου, της Α, Β΄ και Γ΄ Γενικού και Εσπερινού Λυκείου και ΕΠΑΛ, των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και σχολείων της Ομογένειας, β) τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.

Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πήραν οι μαθητές του ΣΤ2 τμήματος του δημοτικού σχολείου Ν. Χηλής.

Δείτε το video με το ντοκιμαντέρ:

Share it