Search

Καταργήθηκε οριστικά η ποινή του υποβιβασμού στην Super League!

Κύβος… ερρίφθη!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε με ψήφους 15-2 την αλλαγή ποινής για τις ΠΑΕ που δεν εξασφαλίζουν άδεια.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν ισχύει (τουλάχιστον για φέτος) η ποινή υποβιβασμού για τις συγκεκριμένες ομάδες και ενώ έχει ανάψει… κόκκινο φως για τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο. Οι «πράσινοι» δεν έχουν ελπίδες για θετική εξέλιξη, ενώ από τους «κυανέρυθρους» προκύπτει αισιοδοξία για ανατροπή δεδομένων. Από εκεί και πέρα, στα δυσάρεστα της υπόθεσης (για όσους, βέβαια, δεν πάρουν άδεια), θα ισχύσει -6 στο νέο πρωτάθλημα, αλλά και περιορισμός μεταγραφών.

Η αλλαγή της ποινής δεν πέρασε… αναίμακτα. Το ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος και το άλλο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου. Παράλληλα, προέκυψε δυσαρέσκεια της FIFA, για τη νέα ακύρωση της ποινής υποβιβασμού, με τον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA στην ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, αλλά και στο μέλος της Επιτροπής, Εντουάρντο Ντερβίσι να είναι παρόντες στην συνεδρίαση! Μάλιστα, αποχώρησαν από τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος.

Λίγο πριν φύγουν από την αίθουσα έριξαν αιχμή, αναφέροντας ότι πρόκειται για εσωτερικό θέμα και ότι πρέπει να αποχωρήσουν για να αποφασίσει η ΕΕ της ΕΠΟ και ενώ είχαν κρίνει αρχικά ότι πρέπει να είναι παρόντες στη διαδικασία.

Πηγή: sport-fm.gr

Share it