Search

Δύο Κομοτηναίοι πρωταγωνιστούν στο κρητικό μπάσκετ!

Δύο Κομοτηναίοι φοιτητές είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών της μεγάλης αθλητικής επιτυχίας που πέτυχε φέτος το αντρικό τμήμα μπάσκετ του Δειλινού Κρήτης. Στο μακρινό τοπικό πρωτάθλημα της Κρήτης αγωνίστηκαν φέτος οι Αναστάσιος Μπορμπίδης και Θοδωρής Λεφής, οι οποίοι συνετέλεσαν τα μέγιστα, ώστε το Δειλινό να ανέβει – μετά από απουσία δέκα ετών – στην Γ’ Εθνική μπάσκετ αντρών.

Από την Κομοτηνή στην Κρήτη βρέθηκαν λοιπόν οι φίλοι Αναστάσιος Μπορμπίδης (φοιτητής Φυσικής) και Θοδωρής Λεφής (φοιτητής Ιατρικής). Είχαν προηγηθεί τα πρώτα τους βήματα στις ακαδημίες και τα μετέπειτα τμήματα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής, μέχρι να έρθει η “μεταγραφή” λόγω σπουδών. Οι δυο τους δεν σταμάτησαν το μπάσκετ, αντιθέτως φόρεσαν την φανέλα του Δειλινού Ηρακλείου και μαζί με τους συμπαίκτες και τους προπονητές τους πανηγύρισαν τη μεγάλη άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Η άνοδος όμως δεν ήταν εύκολη υπόθεση, μιας που στην τελική σειρά κόντρα στον Εργοτέλη χρειάστηκαν πέντε αγώνες. Τρεις νίκες του Δειλινού και δύο του Εργοτέλη ήταν ο απολογισμός που έδωσε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην ομάδα του Δειλινού. Το τελευταίο ματς είχε δραματικό φινάλε. Το Δειλινό κατάφερε με ανατροπή να επικρατήσει με 68-59 του Εργοτέλη και γι’ αυτή τη νίκη χρειάστηκαν οι 12 πόντοι του Μπορμπίδη και οι 15 του Λεφή.


Στην φωτογραφία εμφανίζονται τα δύο παιδιά με τον προπονητή τους Γιώργο Γωνιωτάκη. Μάλιστα και ο προπονητής τους διατηρεί δεσμούς με την Κομοτηνή, μιας που είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Δ.Π.Θ. Στην φωτογραφία επίσης βλέπετε και τον Τριαντάφυλλο Μπορμπίδη. Πρόκειται για τον πατέρα του Αναστάση ο οποίος θέλησε να παραβρεθεί σε αυτό τον κρίσιμο αγώνα, κάνοντας το ταξίδι από την Θράκη στην Κρήτη, για να συμπαρασταθεί στην ομάδα.

Share it