Search

Κοινή προπόνηση, παιχνίδι και ενημέρωση για τις προαγωνιστικές ομάδες Ν.Ε.Ροδόπης και Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης!

Το Σάββατο 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε από την προαγωνιστική ομάδα της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης (Ν.Ε.ΡΟ.), σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης (Ν.Ο.Α.), η ημερήσια κοινή προπονητική συνάντηση “One Day Swim Camp”. Η ημερήσια προπονητική συνάντηση ήταν η συνέχεια της εποικοδομητικής χριστουγεννιάτικης κοινής προετοιμασίας και είχε τρεις στόχους:

Ο πρώτος ήταν η προπόνηση σε ένα καινούργιο περιβάλλον (για τους κολυμβητές/τριες του ΝΟΑ) με καινούργιους αθλητές (για τους κολυμβητές/τριες ΝΕΡΟ) που θα χρωμάτιζε διαφορετικά μια τυπική συνηθισμένη σαββατιάτικη προπόνηση. Σύμφωνα με τους προπονητές των ομάδων, Γιάννης Πατσίδης (ΝΟΑ), Παναγιώτης Κασιμάτης και Νίκος Παρασκευά (ΝΕΡΟ), ο συγκεκριμένος στόχος επιτεύχθηκε.

Ο δεύτερος στόχος ήταν η ενημέρωση τόσο των γονέων όσο και των αθλητών σε θέματα αθλητικής ψυχολογίας: Πώς να διαχειριστώ το παιδί/αθλητή της οικογένειας; Πώς να αντιμετωπίσω το παιδί μου όταν νιώθει απογοήτευση μετά από κακή απόδοση στους αγώνες, Ποιά είναι τα συμπτώματα προαγωνιστικού άγχους και πώς τα διαχειριζόμαστε; Για την παρουσίαση των συγκεκριμένων θεμάτων, οι διοργανωτές είχαν την τιμή και την χαρά, να έχουν μαζί τους την Θεοδώρα Τζατζάκη διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας M.Sc. Ψυχολογία της Άσκησης.

Σύμφωνα με τους γονείς και τα παιδιά, όλοι τους αισθάνθηκαν αρκετά τυχεροί που παρακολούθησαν την εξαιρετική επιστήμονα, να αναλύει τα θέματα με σαφήνεια και αληθινά παραδείγματα με αποτέλεσμα να αποκτήσουν ένα χρήσιμο εφόδιο και οδηγό για το μέλλον. Συνεπώς, και ο δεύτερος στόχος επιτεύχθηκε.

Ο τρίτος και τελευταίος στόχος ήταν η καλύτερη γνωριμία μεταξύ των παιδιών των δύο ομάδων, μέσα από το παιχνίδι. Το παιχνίδι αυτό ήταν το bowling! Με λίγα λόγια και ο τρίτος στόχος επιτεύχθηκε. Και κάπως έτσι το τρίπτυχο προπόνηση-ενημέρωση-παιχνίδι, είχε ως αποτέλεσμα ένα πλατύ χαμόγελο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Share it