Search

Επικυρώθηκε η βαθμολογία της Volley League! Όλες οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΣΑΠ

Η επικύρωση της βαθμολογίας της Volley League και η απόφαση Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν κυριάρχησαν στο ΔΣ της ΕΣΑΠ την Τρίτη στα γραφεία της.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις: 

«Επικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη της αγωνιστικής περιόδου 2017-18.

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ανέφεραν πως θα δηλώσουν συμμετοχή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της περιόδου 2018-19. Ο Φοίνικας και η Κηφισιά ζήτησαν λίγες μέρες προθεσμία για να ανακοινώσουν την οριστική τους απόφαση. Οι ομάδες έχουν περιθώριο για να τις σχετικές δηλώσεις μέχρι 31 Μαΐου.

Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει τον πρωταθλητή της στο Τσάμπιονς Λιγκ (τη σεζόν 2018-19 η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στον Γ΄ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ που είναι πριν τους ομίλους). Επίσης, έχει δικαίωμα για συμμετοχή μία ομάδα στο CEV Cup και δύο στο Challenge Cup.

Συζητήθηκαν και επικυρώθηκαν επτά περιπτώσεις προστίμων με βάση των διατάξεων της προκήρυξης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΤΑΑ για τον αριθμό των ξένων στο πρωτάθλημα 2018-19 και αποφασίστηκε η ΕΣΑΠ να ζητήσει την διατήρηση του αριθμού που ίσχυσε για την περίοδο 2017-18.

Επίσης, αποφασίστηκε να προγραμματιστούν άμεσα συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για να συζητηθεί το θέμα.

Συζητήθηκαν χορηγικά και τηλεοπτικά θέματα και οι επαφές που γίνονται για την ανανέωση των συμβολαίων με την ΟΠΑΠ ΑΕ και την ΕΡΤ ΑΕ.

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ, Χρήστος Ηλιάδης, ενημέρωσε τα ΤΑΑ σχετικά με τα δεδομένα που θα υπάρξουν μετά την ψήφιση του αθλητικού νόμου που προβλέπει την κατάργηση των ΤΑΑ και τη μετατροπή τους σε άλλη νομική μορφή εταιρίας.

Στο συμβούλιο παραβρέθηκε σύσσωμη η ΚΕΔ και έθεσαν θέματα που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και κατέθεσαν προστάσεις για βελτίωση του έργου της διαιτησίας και των αρμοδιοτήτων των παρατηρητών.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΤΑΑ για τους διακανονισμούς που έγιναν για οφειλές προς το ΟΑΚΑ και την ΕΕΟΔΑΠ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΤΑΑ για την δραστηριότητα της VLA και τα θετικά που αποκομίζει η Ένωση ως μέλος της νεοσύστατης ένωσης ευρωπαϊκών Λιγκών.

Ενημερώθηκαν τα ΤΑΑ για την έναρξη της λειτουργίας της Επιτροπής Αδειοδότησης για τη θερινή περίοδο και ρωτήθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ για να καταθέσουν τυχόν προβλήματα που υπάρχουν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Προκηρύχθηκαν εκλογές στην ΕΣΑΠ στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ που θα οριστεί εντός των ημερών.

Share it