Search

Photos: “Ακατάλληλος” για καρδιακούς ο ημιτελικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με Αστέρα Καβάλας

Ήταν ένας ημιτελικός απέναντι σε δύο καλές ομάδες, με τη ζυγαριά της πρόκρισης να γέρνει εναλλάξ πότε στη μία και πότε στην άλλη πλευρά. Αστέρας Καβάλας και Εθνικός Αλεξανδρούπολης προσέφεραν έναν αμφίρροπο ημιτελικό στους θεατές του κλειστού γυμναστηρίου της Ξάνθης “Φίλιππος Αμοιρίδης”, με τον νικητή να κρίνεται στο τελευταίο σουτ.

Με το σκορ στο 55-57 υπέρ των Καβαλιωτών ο Εθνικός είχε την επίθεση. Η επιλογή ήταν σουτ τριών πόντων το οποίο ήταν άστοχο, με τους αθλητλές της ομάδας της Αλεξανδρούπολης να ανανεώνουν τις… ελπίδες τους με ριμπάουντ και ευκαιρία εκ νέου για buzzer beater. Και το δεύτερο σουτ όμως δεν βρήκε στόχο και έτσι ο Αστέρας Καβάλας πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί που θα περιμένει τον αντίπαλο που θα προκύψει απ’το έτερο ζευγάρι, αυτό μεταξύ του Λεύκιππου Ξάνθης και του Δημοκριτείου Κομοτηνής.

Στη ροή του παιχνιδιού ο Αστέρας Καβάλας είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε στους περισσότερους τομείς και πήγε δίκαια προηγούμενος στα αποδυτήρια με  σχεδόν διψήφιο προβάδισμα (24-33).

Εντελώς διαφορετικοί οι αθλητές του Τελούδη ανέτρεψαν τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερναν να διατηρούν μία βραχεία κεφαλή, μέχρι και 2′ πριν το τέλος. Το 53-49 υπέρ του Εθνικού έγινε 55-57 για τον Αστέρα ένα λεπτό πριν το φινάλε, ο οποίος κράτησε τη διαφορά του ενός καλαθιού ως το τέλος μένοντας “όρθιος” στις δύο προσπάθειες για buzzer beater του Εθνικού και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό, όπου ο πρωταθλητής θα πανηγυρίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Διαιτητές: Ντούρας – Παπαθεολόγου

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 24-33(ημιχρόνο), 48-47, 55-57(τελικό αποτέλεσμα)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ(Τελούδης): Κιτσόπουλος 15(2), Σιταρίδης 3, Θεολογίδης 11(3), Αντωνίου, Φωτιάδης 9(3), Παπαδούδης 12(2), Τσάγιας 3, Τουτουκτσής, Κανάκης 2, Παπαλαμπίδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ(Μαγιάννης): Παπαζώτος 6 (1), Μακαρατζής, Χ.Μπόζης 12, Μανδάλης, Θανάση, Γ.Τσάμης, Σουλίδης 3, Ιωαννίδης 7 (1), Π.Τσάμης 14,  Μυζίου 9, Γεωργιάδης 2, Παπαδόπουλος 4.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SPORTSADDICT ΕΔΩ

Share it