Search

Άνοιξε τις πόρτες της η 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη»

Τα επίσημα εγκαίνια της 25ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια γιορτή επιχειρηματικότητας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ένα πόλο έλξης για επιχειρήσεις και επισκέπτες από όλη την χώρα και τα Βαλκάνια.

Οι εκθέτες φέτος ανέρχονται σε 90 έναντι 65 της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ έχει καλυφθεί όλο το εκθεσιακό κέντρο, καθώς και επιφάνεια 200 τ.μ. στον υπαίθριο χώρο του, με εκθέτες από την Κρήτη μέχρι τη Φιλιππούπολη.

Η είσοδος στην Έκθεση θα είναι δωρεάν, ενώ περιλαμβάνει και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν από ημερίδα για την επιχειρηματική εμπειρία στην Κομοτηνή και θρακομακεδονικά μαγειρέματα, με τη συνδρομή των σπουδαστών και των καθηγητών του τμήματος «Τεχνικός μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας» του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, μέχρι παραδοσιακή μουσική και χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, αλλά και χορευτικές επιδείξεις από τα παιδικά τμήματα των γυμναστηρίων της Κομοτηνής. Την Κυριακή δε θα κληρωθούν και δύο ταξίδια για Θάσο και Σαμοθράκη.

Τον αγιασμό στην έναρξη πραγματοποίησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης εκ μέρους του δήμου Κομοτηνής, η πρόεδρος της «Καραθεοδωρή ΑΕ» κ. Αφροδίτη Καρελιάδου, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ κ. Δημήτρης Χαρίτου, η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου κ. Νίκος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Γραβάνης καθώς και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων όλης της ΑΜΘ, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, ο Προέδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αναστάσιος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Κατά την έναρξη τονίστηκε η σημασία της έκθεσης για την Περιφέρεια αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ενώ επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση όλων των εμπλεκομένων σε αυτή να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε η εμβέλεια της έκθεσης να φτάσει σε όλη τη Βαλκανική.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Share it