Search

Υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην Γ’ Εθνική ο Πανσερραϊκός! Πως διαμορφώνεται ο όμιλος των ομάδων της Θράκης

Στην Γ’ Εθνική της νέας αγωνιστικής περιόδου υποβιβάστηκε ο Πανσερραϊκός, που μετά την ισοπαλία με την Παναχαϊκή(1-1) και ενώ απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές για το φινάλε είδε να γράφεται μια ακόμη “μαύρη σελίδα” στην ιστορία των “λιονταριών”

Έτσι μετά τον υποβιβασμό του Πανσερραϊκού και την διαφαινόμενη μη άνοδο του Απόλλωνα Παραλιμνίου έχουν γίνει γνωστές οι 12 απο τις 14 ομάδες που θα έχει τη νέα χρονιά ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής. Μάλιστα οι Σέρρες με αυτές της δύο ομάδες θα έχουν τετραπλή παρουσία στην κατηγορία, την πιο πολυπληθή μαζί με αυτή της ΕΠΣ Καβάλας που επίσης θα έχει 4 ομάδες. Ενώ ακολουθεί η ΕΠΣ Ξάνθης με 3 ομάδες, ενώ απο 1 ομάδα θα έχουν ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Δράμας.

 

Από πλευράς νεοφώτιστων δεδομένα στη νέα Γ’ Εθνική θα βρίσκονται οι Εθνικός Σιδηροκάστρου(ΕΠΣ Σερρών), Κεραυνός Πέρνης(ΕΠΣ Καβάλας), Ασπίδα Ξάνθης(ΕΠΣ Ξάνθης), Εθνικός Αλεξανδρούπολης(ΕΠΣ Έβρου) οι οποίες κατέκτησαν το πρωτάθλημα στις Ενώσεις τους.

Ενώ μοναδικές εκκρεμότητες είναι αυτές στις ΕΠΣ Δράμας οπού δύο στροφές πριν  το φινάλε ΑΕ Καλαμπακίου και Πανδραμαϊκός μάχονται για τον τίτλο, με την ΑΕΚ να έχει 66 βαθμούς και τον ιστορικό Πανδραμαϊκό 65. Ενώ μεγάλη μάχη γίνεται και στην ΕΠΣ Θράκης οπού το Κόσμιο με 33 βαθμούς, έχει σαφές προβάδισμα, όμως ακολουθούν κατά πόδας οι Σάπες με 30 και Ιάσμος με 29 τρεις στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης.

Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχουν ακόμη δύο εκκρεμότητες που δεν έχουν να κάνουν με αγωνιστικά ζητήματα. Καταρχάς υπάρχει η ένσταση που έχει καταθέσει η ΑΕΔ με άλλες 7 διοικήσεις ομάδων που υποβιβάστηκαν πάνω στο όριο από τους υπόλοιπους ομίλους, κινούνται νομικά και ζητάνε πλέον αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, ώστε να παραμείνουν στην Γ’ Εθνική και την νέα σεζόν. Ενώ η δεύτερη εκκρεμότητα έχει να κάνει με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου που κυνηγά την τρίτη θέση στο μπαράζ ανόδου έτσι ώστε αν δεν μπορέσει να ανέβει ο Ηρακλής να πάρει αυτή την θέση  του.

Ας δούμε όμως τον 1ο όμιλο της νέας Γ’ Εθνικής με τα τωρινά δεδομένα:

ΕΠΣ Έβρου(1): Εθνικός Αλεξανδρούπολης

ΕΠΣ Θράκης(1): ΠΑΟΚ Κοσμίου-Ελπίς Σαπών-Μέγας Αλ. Ιάσμου

ΕΠΣ Ξάνθης(3): Άρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης

ΕΠΣ Καβάλας(4): ΑΟ Καβάλα, Αετός Ορφανού, Νέστος Χρυσούπολης, Κεραυνός Πέρνης

ΕΠΣ Δράμας(1): ΑΕ Καλαμπακίου-Πανδραμαϊκός

ΕΠΣ Σερρών(4): Πανσερραϊκός, Απόλλων Παραλιμνίου, Ελπίς Σκουτάρεως, Εθνικός Σιδηροκάστρου

Share it