Search

“Αιμοδότης” των Εθνικών ομάδων η Ξάνθη! Οι 23 διεθνείς των Ακαδημιών του ΑΟ Ξάνθη!!!

Απο τις κορυφαίες χρονιές στην ιστορία του ΑΟΞ ήταν η φετινή στα τμήματα Υποδομής, κυρίως ως προς το κομμάτι των κλήσεων ποδοσφαιριστών της ξανθιώτικης ομάδας στις Εθνικές ομάδες.

Ο ΑΟΞ αποτέλεσε την φετινή χρονιά “αιμοδότης” των Εθνικών καθώς η ομάδα της Θράκης είδε συνολικά 23 ποδοσφαιριστές που έχουν παρουσία στα τμήματα Υποδομής του συλλόγου, η αγωνιζόταν σε αυτήν, να βρίσκονται στις κλήσεις των Εθνικών ομάδων απο τις Ελπίδες, τους Νέους και τους Παίδες μέχρι και στη νεοσύστατη Κ15.

Πιο συγκεκριμένα μέσα στην φετινή αγωνιστική σαιζόν στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας Ελπίδων έχουν κληθεί οι Πέτρος Ορφανίδης, Βασίλης Φασίδης και Στράτος Σβάρνας. Ενώ στην Εθνική Νέων έχουν αγωνιστεί φέτος οι Οκάν Σουλεϊμάν, Δημήτρης Μελιόπουλος και ο Δημήτρης Παπάζογλου.

Στην Εθνική Παίδων(Κ17) η Ξάνθη είχε δυναμική παρουσία, δείγμα και της ελπιδοφόρας Κ17 του συλλόγου, με συνολικά 9 ποδοσφαιριστές του τμήματος να φορούν την φανέλα με το εθνόσημο. Πιο συγκεκριμένα ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Θυμιάνη, Γιώργο Μανίσογλου, Γιάννη Φάκη, Νεκτάριο Κοτόπουλο, Δημήτρη Πασσαλή, Άγγελο Γκατζόγια,  Δημήτρη Κακουλίδη, Στράτο Γράβα, Γιώργο Τσιλιγγίρη και Γιάννη Λεωντσάκο

 

Η ομάδα της Ξάνθης ωστόσο είχε παρουσία και στις πιο μικρές ηλικίες, με τους Θανάση Γκαρνέτα, Δημήτρη Κοτσάκη και Σιμάρ Χασάνογλου να δίνουν το παρών στην Κ15 της Εθνικής, όπως και οι συμπαίκτες του στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία του ΑΟΞ, Λευτέρης Αναστασιάδης, Ανδρέας Μετεντζίδης, Μιχάλης Πατήρας και Γιάννης Ιωσηφίδης που μετείχαν στις κλήσεις της νεοσύστατης Εθνικής μετά την παρουσία τους με την πρωταθλήτρια Ελλάδας Μεικτή Παίδων της ΕΠΣ Ξάνθης.

Ένα ακόμη δείγμα της τρομερής δουλειάς, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τα μικρά εφόδια σε σχέση με ανταγωνίστριες ΠΑΕ, που γίνεται απο τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας Νίκο Κεχαγιά, του Υπεύθυνου Περικλή Καλογιάννη αλλά φυσικά και όλων των προπονητών και γυμναστών του συλλόγου που κάνουν μεγάλο αγώνα και προσπάθεια ο σύλλογος να είναι συνεχώς ψηλά στις Ακαδημίες και να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η τροφοδότηση της Ανδρικής ομάδας.

Share it