Search

Ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής Βόλεϊ που αποτελείται από Θρακιώτες κατά το 1/4!

Λίγα λεπτά έχουν περάσει απ’  την κοινοποίηση της επιλογής των 26 διεθνών αθλητών που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής για τους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ισπανία (22/6-1/7), καθώς και για τα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που υπενθυμίζουμε θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη, όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το SportsAddict.gr και επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά, πως η Θράκη και συγκεκριμένα ο Έβρος αποτελούν οργανικό κομμάτι της Εθνικής μας!

Χειροπιαστή απόδειξη πως οι 6 απ’ τους 26 εκλεκτούς του κόουτς Ανδρεόπουλου είναι Εβρίτες, ως επί το πλείστον αθλητές που γαλουχήθηκαν στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Α.Ο.Ορεστιάδας και πλέον συνεχίζουν αλλού την καριέρα τους με τον Σταύρο Κασαμπαλή, ο οποίος πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό τελείωμα στη σεζόν, απ’ τη στιγμή που καθιερώθηκε ως πρώτος πασαδόρος, να είναι ο μοναδικός νυν βολεϊμπολίστας ομάδας της Θράκης.

Οι υπόλοιποι πέντε που θα λάβουν μέρος στο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής είναι οι πρωταθλητές με τον Ολυμπιακό, Άκης Δαρίδης και Παρασκευάς Τσέλιος, ο κυπελλούχος με τον ΠΑΟΚ, Ραφαήλ Κουμεντάκης (ο οποίος βρισκόταν και στην καλύτερη ομάδα της σεζόν στη Volley League), ο Ανέστης Δαλακούρας του Παμβοχαϊκού και ο Γιώργος Πεντίδης του Φοίνικα Σύρου.

Αναλυτικά όλες οι κλήσεις ανά θέση:

Πασαδόροι: Ντίμα Φιλίποφ (Γκαλάτι), Οδυσσέας Αδάμ (Ηρακλής Χαλκίδας), Κώστας Στιβαχτής (Ολυμπιακός), Σταύρος Κασαμπαλής (Εθνικός Αλεξανδρούπολης).
Ακραίοι: Κώστας Καπετανίδης (Πήγασος Πολίχνης), Γιάννης Ρουμελιωτάκης (Ολυμπιακός), Κυριάκος Σπυριούνης (Εθνικός Πειραιώς), Ανέστης Δαλακούρας (Παμβοχαϊκός), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Νίκη Αιγινίου), Ραφαήλ Κουμεντάκης (ΠΑΟΚ), Ανδρέας Φράγκος (Huyndai Sky Walkers), Θανάσης Πρωτοψάλτης (Φριντρισχάφεν), Φροίξος Κωτσάκης (Παμβοχαϊκός).
Κεντρικοί: Γιώργος Πετρέας (Ολυμπιακός), Γιώργος Πεντίδης (Φοίνικας Σύρου), Γιώργος Παπαλεξίου (Νίκη Αιγινίου), Γιάννης Τακουρίδης (ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Πελεκούδας (ΠΑΟΚ), Θοδωρής Βουλκίδης (Παμβοχαϊκός), Παρασκευάς Τσέλιος (Ολυμπιακός).
Διαγώνιοι: Νίκος Ζουπάνι (Ολυμπιακός), Ηρακλής Παπαδόπουλος (ΑΕΚ), Γιώργος Τζιουμάκας (Καστελάνα).
Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης (Φοίνικας Σύρου), Αντώνης Μπουράκης (Ηρακλής Πετ. 2015), Θεολόγος Δαρίδης (Ολυμπιακός).

 

Share it