Search

Τρία επιστημονικά συνέδρια στην Κομοτηνή το τριήμερο 18-20 Μαΐου!

Εξαιρετικά ενδιαφέρον τριήμερο θα είναι αυτό της Παρασκευής 18, Σαββάτου 19 και Κυριακής 20 του Μάη γύρω απ’  την έρευνα σε διάφορα γνωστικά αντικείμενά που άπτονται στο εκτενές πεδίο των κλασικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και τα τρία Τμήματα που την απαρτίζουν θα διοργανώσουν ή θα συν-διοργανώσουν μαζί με άλλες σχολές και φορείς, τρία ερευνητικά συνέδρια.

1)  Μία συνεργασία πανεπιστημιακών τμημάτων και φορέων γέννησε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον για το πεδίο της έρευνας στις επιστήμες της ιστορίας, κοινωνίας και ανθρωπολογίας. Με βασικό εργαλείο την προφορική ιστορία θα διερευνηθούν οι έννοιες της “ταυτότητας”  και της “ετερότητας” και πως λειτουργεί το διαλεκτικό δίπολο αυτό σε περιόδους κρίσεις (όπως αυτή που διανύουμε εδώ και μία δεκαετία). Συγκεκριμένα Ένωση Προφορικής Ιστορία που υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ και ειδικότερα το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, καθώς και το ΠΜΣ Τοπική Ιστορία – Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις, συνδιοργανώνουν στην Κομοτηνή το Διεθνές Συνέδριο “Ταυτότητες και ετερότητες σε περιόδους κρίσεις”

Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες για το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου το τριήμερο 18-20 Μαΐου, εδώ.

2) Απότοκος συνέργειας είναι και το Συνέδριο που συνδιοργανώνει το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών μαζί με το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου με τίτλο: “Γνωριμία με τον γείτονα μέσα από την λογοτεχνία: Η τουρκική λογοτεχνία στην Ελλάδα και την Κύπρο”.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του Συνεδρίου το διήμερο 18-19 Μαΐου, εδώ.

3) Μονοήμερο συνέδριο διοργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου Ημερίδα το τμήμα Φιλολογίας του ΔΠΘ με τίτλο “Το βιβλίο ως αντικείμενο” και υπότιτλο “Πίσω από τις λέξεις”. Την ημερίδα διοργανώνει συγκεκριμένα το νεοσυσταθέν “Εργαστήριο Παπυρολογίας και Παλαιογραφίας” του τμήματος.

 

 

Share it