Άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζήτησε από την Αλεξανδρούπολη ο Μητσοτάκης

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε κατά την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη στα πλαίσια του εορτασμού των Ελευθερίων της πόλης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Αναλυτικά είπε:

«Δυόμιση μήνες οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας κρατούνται παρανόμως στις φυλακές της Αδριανούπολης. Ζήτησα από τον πρόεδρο της επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας κύριο Μανώλη Κεφαλογιάννη να επισκεφθεί σήμερα τους δύο αξιωματικούς μας και να τους παρέχει όχι απλά την ηθική στήριξη την οποία τους παρέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά να υπενθυμίσει το αυτονόητο ότι οι δύο αξιωματικοί μας δεν φύλαγαν μόνο ελληνικά σύνορα αλλά και ευρωπαϊκά.

Καλώ την Τουρκία εδώ και τώρα να δοθεί οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δύο αξιωματικών μας, να σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, τους κανόνες της καλής γειτονίας και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα αλλά και απέναντι συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους».

Share it