Search

Λουτσέσκου: «Ξέρω ότι λένε ότι παίρνω ναρκωτικά, αλλά εγώ θα λέω κάθε φορά ότι μας έκλεψαν»

Την πεποίθηση του ότι από τον ΠΑΟΚ «κλάπηκε» το πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν επανέλαβε ο τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο πρώην προπονητής της Ξάνθης τόνισε ότι η νίκη του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου απέδειξε ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου με τον τελικό:

Για τη σύγκριση του τραυματισμού Γκαρθία με αυτόν του Ίβιτς πέρυσι στη Λεωφόρο: «Υπάρχει μια διαφορά. Εμάς μας έκλεψαν, έκαναν θέατρο. Ήταν προετοιμασμένοι να μην παίξουν. Αν δεν ξέρετε, μην μιλάτε. Αν θέλετε να καταλάβετε, οι εικόνες υπάρχουν στο youtube».

Για το πώς προετοίμασε την ομάδα για τον τελικό: «Η αξία του τίτλου είναι τεράστια, ειδικά με αυτή την κατάκτηση. Ήμασταν η ομάδα που άξιζε να πάρει και το πρωτάθλημα. Δεν μπορούσαμε να απολαύσουμε αυτόν τον τίτλο και ήρθαμε στον τελικό με πέντε φορές περισσότερη πίεση γιατί θέλαμε να δείξουμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Δεν είναι δίκαιο για τους παίκτες να έρθουν να παίξουν σε αυτό το ματς με αυτή την πίεση, μετά την προσπάθεια που έκαναν όλη τη σεζόν.

Όσοι δουλεύουν σε αυτή την ομάδα πρέπει να είναι περήφανοι γι’ αυτούς τους παίκτες. Είναι απίστευτο αυτό που έκαναν μετά από δυο ματς που τους έκλεψαν να μπαίνουν στο γήπεδο για να δείξουν ότι είναι οι καλύτεροι. Περάσαμε δύσκολα με αποφάσεις που κάνουν πολιτική και ανθρώπους που βγάζουν κέρδος για άλλους. Με αυτές τις συνθήκες έπρεπε να προετοιμάσουμε τον τελικό, αλλά σήμερα προσφέραμε ένα μάθημα ποδοσφαίρου».

Για το ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ φώναξαν το όνομά του: «Ειλικρινά δεν το κατάλαβα, ήμουν τελείως μέσα στο παιχνίδι. Είμαι τόσο χαρούμενος γι’ αυτούς, τον πρόεδρο και όσους είναι γύρω μας γιατί καταλαβαίνω την ευτυχία τους. Περίμεναν 33 χρόνια έναν τίτλο που τον κερδίσαμε και δεν μπορέσαμε να τον απολαύσουμε. Τουλάχιστον σήμερα όλος ο κόσμος είναι περήφανος για τα αισθήματά του».

Για τη νέα σεζόν: «Είμαστε μια ομάδα που έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει όμως να προετοιμάσουμε τη νέα σεζόν, όπου πρέπει να φτάσουμε τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο. Το μεγαλύτερο κέρδος όμως από τη φετινή σεζόν είναι η νοοτροπία που φτιάξαμε.

Σήμερα είναι μια φανταστική βραδιά. Θα σκεφτούμε για τη νέα σεζόν από τη Δευτέρα. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο παικτών και πρέπει να το κρατήσουμε. Το μοναδικό που φέρνει την ευτυχία είναι η δουλειά. Δεν υπόσχομαι τίποτα άλλο, μόνο ότι θα δουλέψω».

Για το αν απέρριψε προτάσεις από Ολυμπιακό και ΑΕΚ για να πάει στον ΠΑΟΚ: «Δεν με νοιάζει ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, δεν θέλω να πάω εκεί. Περάσαμε μια δύσκολη σεζόν, όπου μας έκλεψαν. Ξέρω ότι λένε ότι παίρνω ναρκωτικά, ότι υπερβάλλω. Αλλά υπόσχομαι ότι κάθε φορά που θα έχω την ευκαιρία θα το λέω. Έκλεψαν έναν τίτλο και θέλουν να τους χειροκροτήσω; Αυτό δεν ήταν ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο ήταν σήμερα».

Για το ποια ποινή περίμενε αφότου ο πρόεδρος της ομάδας του εισέβαλε με όπλο στο γήπεδο: «Πηγαίνετε κατευθείαν στο τέλος της ιστορίας. Το δίκαιο όμως είναι να αναλύσουμε τι συνέβη και γιατί φτάσαμε σε εκείνο το σημείο. Είμαστε μια ομάδα που φτάσαμε πρώτη στη βαθμολογία και αντιμετωπίζαμε τον Ολυμπιακό. Δεν μπορείς να πεις ότι θα ήταν κάτι εύκολο, αλλά ήμασταν σε καλή κατάσταση και ο Ολυμπιακός κακός. Έκαναν ό,τι έκαναν και έφυγαν. Εκείνη την εβδομάδα μας επιτέθηκαν ξέροντας ότι δεν έγινε τίποτα.

Μετά παίξαμε από την ΑΕΚ και είπα ότι ήταν ισορροπημένο ματς. Θα μπορούσαν να σκοράρουν και οι δυο ομάδες. Μπήκε ένα κανονικό γκολ. Αν το ακύρωνε από την αρχή, δεν θα συνέβαινε τίποτα. Γιατί το ακύρωσε μετά από τόσα λεπτά; Λόγω της πίεσης. Δεν μπαίνω στα άλλα ζητήματα. Ο διαιτητής είπε ότι ήταν γκολ και η ΑΕΚ δεν ήθελε να γυρίσει. Αυτή είναι η αλήθεια. Ποιο ήταν το σοβαρό με το όπλο; Είναι ένας άνθρωπος που έχει άδεια οπλοφορίας από την κυβέρνηση, οπότε τελειώνει αυτό. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τα ευρωπαϊκά ματς, αλλά στην Ελλάδα, συγγνώμη που θα σας το πω, κλέψατε το πρωτάθλημα».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Σαββίδη για νέο συμβόλαιο: «Δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά έχω συμβόλαιο για τη νέα σεζόν».

Για την καταγγελία της ΑΕΚ ότι έκανε άσεμνη χειρονομία στον Χιμένεθ: «Έγινε μια μεγάλη λογομαχία μαζί του, αλλά δεν υπήρξε χειρονομία».

Για το αν συνηθίζεται στη χώρα του να μην τιμωρείται η είσοδος του προέδρου με όπλο στο γήπεδο: «Στη χώρα μου δεν θα άλλαζε η απόφαση του διαιτητή μετά από τέσσερα λεπτά και πίεση από τους παίκτες των αντιπάλων. Ήταν ένα κανονικό γκολ. Υπάρχει ένας κανόνας για το οφσάιντ και λέει ότι ήταν γκολ».

 

Share it