Search

Photos: Σε εορταστικό κλίμα το φινάλε της σαιζόν με νίκη της Ασπίδας Ξάνθης επί της ΑΕΞ!

Ιστορία έγραψε η Ασπίδα Ξάνθης που έγινε η μοναδική ομάδα στην ιστορία του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα μόνο με νίκες, και έγινε μαζί με άλλες δύο οι μοναδικές που τελειώνουν το πρωτάθλημα χωρίς απώλειες.

Στο παιχνίδι με την ΑΕ Ξάνθης το κλίμα ήταν εξ’ αρχής εορταστικό μια και ήταν το τελευταίο της χρονιάς για την πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Ξάνθης που ήθελε τη νίκη για το 26/26, ενώ ήταν και τα γενέθλια του αμυντικού της ομάδας Ανδρέα Σαμαρά που τα γιόρτασε στο γήπεδο.

Με την ΑΕΞ να παρατάσσεται με νεανικό σύνολο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά απείλησαν  με προσπάθειες των Χριστοφορίδη, Κατσή και Σαββόγλου, και εν τέλει η Ασπίδα κατάφερε στο 37′ με σουτ του Ραφαήλ Σαββόγλου να πάρει το προβάδισμα ενώ στο 42′ έκανε δύο τα τέρματα της με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ενός εκ  των διακριθέντων της φετινής χρονιάς και δεύτερο σκόρερ της ομάδας Νίκο Παπαδόπουλο.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Μιχάλη Μαλαδένη, ένα τέρμα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν  περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να δημιουργούν λίγες καλές στιγμές, μοιάζοντας αμφότερες πως περίμεναν πως και πως για να τελειώσει το ματς.

Με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του Χρήστου Σαμαρά ξέσπασαν σε πανηγύρια για τη νίκη τους και το 26/26, ενώ το πάρτι ανανεώθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα και την απονομή του τίτλου. Ενώ με χαμόγελα έκλεισε η σαιζόν και για την ομάδα του Χρήστου Μαλαδένη που εξασφάλισε την παραμονή της και  παράλληλα ολοκλήρωσε την σαιζόν με πολλά οφέλη, κυρίως την χρησιμοποίηση πολλών νεαρών παιδιών που έδειξαν εξαιρετικά δείγματα γραφής.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τάσος Σουρουτζίδης με βοηθούς τους Χρυσέλη και Πασιά.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς(78′ Κυριαζίδης), Τζαρτάκης(76′ Κοντογιαννίδης), Νταμπανλής, Νικολούδης, Κούπας, Σαββόγλου Ρ., Παπαδόπουλος(62′ Πεντεζίδης), Χριστοφορίδης, Ζώτος, Κατσής(69′ Ντουμπάν Τουράν)

ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Μαλαδένης): Ομέρογλου(71′ Μωϋσιάδης), Αμπατζή(66′ Μουμίν Ν.), Μπάτζιος, Χιώτης, Τοπουζίδης, Τσούλφας, Μαλαδένης Μ., Χατζηπατέρας, Κιούρτ(62′ Ελευθεριάδης), Μαλαδένης Β.(51′ Σεπετσή), Καρυπίδης

Share it