Search

Με θετική ψήφο της Ξάνθης πέρασε η αλλαγή σωτηρίας του Παναθηναϊκού! Τα αντίμετρα που πέρασαν με αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο

Με έντεκα ψήφους υπέρ πέρασε στην συνεδρίαση της Λίγκας η αλλαγή στον κανονισμό για υποβιβασμό των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια και κάπως έτσι φαίνεται να την… σκαπουλάρει ο Παναθηναϊκός! Αφαίρεση έξι βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών στο νέο πρωτάθλημα θα είναι η νέα τιμωρία!

Η συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ άναψε… πράσινο φως για την παραμονή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, καθώς άλλαξε ο κανονισμός για τον υποβιβασμό των ομάδων που δεν έχουν φάκελο ικανό να πάρει άδεια!

Το παρών έδωσαν 15 ομάδες και απουσίαζε μόνο η Κέρκυρα, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες μόνο τυχαίο δεν ήταν! Οι απαιτούμενες ψήφοι για να περάσει η αλλαγή ήταν 11 και βρέθηκαν μετά την σχετική ψηφοφορία!

Συγκεκριμένα, υπέρ πέρα απο την Ξάνθη ψήφισαν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία και φυσικά το «τριφύλλι». Κατά ήταν οι: ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα ενώ ο Πλατανιάς ψήφισε αποχή!

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Super League:

“Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε τα ακόλουθα:

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση της εισήγησης της Super League προς την ΕΠΟ και συγκεκριμένα η αντικατάσταση της ποινής του υποβιβασμού σε περίπτωση μη αδειοδότησης, με την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από το επόμενο Πρωτάθλημα, καθώς και της επιβολής περιορισμών στις μετεγγραφές.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε όπως σε περίπτωση μη αδειοδότησης, λόγω μη συμμόρφωσης σε σχέση με μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία, να επιβάλλεται αποκλειστικά και μόνο η ποινή επιβολής χρηματικού προστίμου.”

Share it