Search

Με Κελεσίδη, Δημούδη & Μπαξεβανίδη «πέταξε» για την Παγκόσμια Γυμνασιάδα του Μαρόκου η Ελλάδα

Μια ξεχωριστή εμπειρία θα ζήσουν στο Μαρακές δεκατέσσερις αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης και της ρυθμικής, που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική γυμναστική στη 17η παγκόσμια μαθητική Γυμνασιάδα, από τις 2 έως τις 9 Μαΐου.

Στη διοργάνωση του Μαρόκου θα πάρουν μέρος πέντε αθλητές στην ενόργανη αγοριών (ο Εβρίτης Γιώργος Κελεσίδης και οι Γρηγόρης Κοσμίδης, Στέφανος Σαριμπεκίδης, Χρήστος Τσιγγελίδης, Θεμιστοκλής Μπαχαρίδης), πέντε στην ενόργανη κοριτσιών (Μαριαλένα Μακρίδου, Γεωργία Ανανιάδου, Εβελίνα Μάγια, Αλεξάνδρα Μαργαρίτη και η Ευαγγελία Δημούδη από την Αλεξανδρούπολη) και τέσσερις αθλήτριες στο ατομικό της ρυθμικής (Μαρία Δερβίση, Σωτηρία Στεφανίδου, Ελεάννα Δημοπούλου, Νίκη Βογιατζή), που όλοι και όλες τους έχουν γεννηθεί το 2002 και εξασφάλισαν την πρόκριση μέσα από το φετινό πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Τους νεαρούς αθλητές συνοδεύουν στο Μαρακές οι Αβραάμ Σαπρανίδης, Μιχάλης Κατσάτος, Νούλη Γιαννιτσοπούλου και οι διεθνείς κριτές Δημήτρης Μπαξεβανίδης (προπονητής του ΟΕΓΑ), Φωτεινή Μέλλου, Μαρία Πάχτα.

Η Γυμνασιάδα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα των κυριότερων ατομικών αθλημάτων, στα οποία περιλαμβάνεται η ενόργανη και η ρυθμική γυμναστική, αλλά και η αεροβική. Στη φετινή διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν συνολικά 58 χώρες σε 18 διαφορετικά αθλήματα.

Η αυλαία των αγωνισμάτων της γυμναστικής θα ανοίξει την Παρασκευή (04/05), με το πρώτο σκέλος του προκριματικού, τόσο στην ενόργανη όσο και στη ρυθμική, ενώ το δεύτερο και τελευταίο σκέλος θα διεξαχθεί το Σάββατο (05/05) για να προκύψουν οι τριάδες των νικητών και νικητριών στο σύνθετο ατομικό και στο ομαδικό.
Την Κυριακή (06/05) θα γίνουν οι τελικοί οργάνων της ρυθμικής, καθώς και οι μισοί από τους τελικούς οργάνων της ενόργανης (Αγόρια: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι – Κορίτσια: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί), με τους άλλους μισούς (Αγόρια: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο – Κορίτσια: δοκός ισορροπίας, έδαφος) να είναι προγραμματισμένοι για τη Δευτέρα (07/05).

Share it