Search

Κέρδισε την ΑΕΛ και ελπίζει για πεντάδα η Ξάνθη! Νικηφόρο φινάλε στα εντός με Κασάδο για τον ΑΟΞ

Έκανε το χρέος της η Ξάνθη  που κέρδισε με 1-0 την Λάρισα, με κεφαλιά του Κασάδο, και παρότι δεν πήρε το δώρο απο τον Απόλλωνα που δέχθηκε ανατροπή απο τον Αστέρα, η ομάδα της Θράκης μένει ζωντανή ως την τελευταία αγωνιστική για την πέμπτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Το παιχνίδι δεν ήταν αρκετά καλό, με τους Θεσσαλούς να έχουν την καλύτερη φάση του πρώτου μέρους, με τον Ζίβκοβιτς να νικά τον Κριζμάν απο θέση τετ-α-τετ. Στην επανάληψη η ομάδα της Ξάνθης έγινε πιο επιθετική και ειδικά μετά την αποβολή του Γκόλια στο 63′, δέχθηκε δύο κίτρινες μέσα σε ένα λεπτό αρχικά για μαρκάρισμα και εν συνεχεία για διαμαρτυρία, η Ξάνθη έπαιζε στο μισό γήπεδο τους “βυσσινί”.Τελικά στο 80′ και μετά απο λάθος έξοδο του Θεοδωρόπουλου ο Χόρχε Κασάδο, που είχε μπει στο ματς αντί του τραυματία Κώστα Φλίσκα, με κεφαλιά έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” και έκανε το 1-0 που εκείνη την στιγμή έστελνε τους ξανθιώτες στην πέμπτη θέση.

Βλέπεται μέχρι εκείνη την στιγμή το παιχνίδι στην Τρίπολη ήταν 0-1, με τους Αρκάδες με δύο γκολ στο 82′ και το 84′ να γυρίζουν το ματς και να κρατούν αυτοί το Ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Ξάνθη. Πλέον όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική με την Ξάνθη να θέλει νίκη δική της και την ίδια ώρα ο Αστέρας να μη νικήσει στο Αγρίνιο.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς):  Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης(69′ Φασίδης), Ντε Λούκας, Τριάδης(46′ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας(42′ Κασάδο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μπρίτο.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου):  Θεωδορόπουλος, Ναζλίδης, Ντέλετιτς, Κρίζμαν, Γκόλιας, Γκοϊκοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Μπάλλας, Λεοζίνιο(65′ Καρατάσιος)

Share it