Search

240.000 ευρώ για την ανακατασκευή 9 παιδικών χαρών από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής έλαβε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Τετάρτης, η διοίκηση του Δήμου για την υποβολή αίτησης κατασκευής 9 νέων παιδικών χαρών στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων με τίτλο «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της χώρας».

Η πρόταση αφορούσε στην αποδοχή της πρότασης χρηματοδότησης 240.000 ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση 9 παιδικών χαρών, που έρχονται να προστεθούν στις 11 παιδικές χαρές η ανακατασκευή των οποίων προχωρά από το 2017, με τον Δήμο να έχει διαθέσει περίπου 500.000 ευρώ για αυτό το σκοπό και στις 6 νέες παιδικές χαρές που θα ανακατασκευαστούν εντός των ορίων του Δήμου Κομοτηνής και συγκεκριμένα στους οικισμούς Ροδίτη, Θρυλορίου, Μεγάλου Δουκάτου, Μεσοχωρίου και Κοσμίου με χρήματα τα οποία θα δωρίσει η εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ, ως χορηγία στο πλαίσιο της  Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης και συγκεκριμένα στο πλαίσιο των ανταποδοτικών οφελών προς τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται ο αγωγός.

Σε αυτά θα προστεθεί 1 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή άλλων 19 παιδικών χαρών εντός του 2019 καθώς και 6 ακόμα παιδικών χαρών η ανακατασκευή των οποίων θα γίνει μέσω του προγράμματος Leader σε οικισμούς του Δήμου.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης χαιρέτησε την πρωτοβουλία του  υπουργείου Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας πως η υφιστάμενη κυβέρνηση «έχει πλήξει οικονομικά την αυτοδιοίκηση λιγότερο απ΄ όλες τις προηγηθείσες» για να σημειώσει ωστόσο πως η χρηματοδότηση αυτή έρχεται να καλύψει μόλις ένα μικρό μέρος των κενών που δημιουργήθηκαν με το «ξήλωμα» των παιδικών χαρών των προηγούμενων ετών.

Απατώντας σε ερώτηση της κ. Λαφτσή επεσήμανε δε πως η επιλογή των τοποθεσιών που θα κατασκευαστούν οι παιδικές χαρές, σε ό,τι αφορά αυτές που χρηματοδοτούνται από τον ΤΑΡ και το πρόγραμμα Leader φέρουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις ως προς τους οικισμούς, ενώ για τις υπόλοιπες η επιλογή γίνεται με βάση την χωροταξική δυνατότητα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με προτεραιότητα ωστόσο των τοποθεσιών που υπήρχαν  παιδικές χαρές και ξηλώθηκαν.

Πηγή: Paratiritis-news.gr

Share it