Search

Πρώτη ενημέρωση και διαβούλευση για τη μετατροπή των ΤΑΑ σε εταιρείες

Η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των ΤΑΑ και της ΕΣΑΠ με θέμα τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου για το επαγγελματικό βόλεϊ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ενωσης την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 παρουσία του προέδρου του ΔΣ της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου, του ταμία της ΕΣΑΠ Κώστα Γκομούτσιου, του νομικού εκπροσώπου της ΕΣΑΠ Χρήστου Ηλιάδη και του λογιστή φοροτεχνικού της ΕΣΑΠ Παναγιώτη Βαλασόπουλου.

Στην σύσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι των ΤΑΑ Ολυμπιακού ΣΦΠ, ΑΟΠ Κηφισιάς, ΓΑΣ Παμβοχαικού, Παναθηναϊκού ΑΟ και του νέου μέλους της ΕΣΑΠ ΤΑΑ ΑΕΚ.

Συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα σενάρια για μετασχηματισμό των σημερινών ΤΑΑ σε αθλητικές εταιρείες υπό διάφορες εταιρικές μορφές (ΙΚΕ, ΕΠΕ ή ΑΕ) όπως και προβλέπεται από το σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου.

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΠ ενημέρωσαν τα ΤΑΑ για τις εδώ και αρκετούς μήνες επαφές τους με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τις υπηρεσίες της ΓΓΑ προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση με βάση τις σημερινές ρεαλιστικές συνθήκες που επικρατούν στα σωματεία της Volley League Πάμε Στοίχημα.

Τα συμπεράσματα της συζήτησης ήδη προωθήθηκαν στα ΤΑΑ, ενώ ενόψει και ανάρτησης του σχεδίου νόμου σε διαβούλευση θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, τόσο μεταξύ των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της ΕΣΑΠ, όσο και με τις υπηρεσίες του Υπουργείου. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο για τα ΤΑΑ χρειάζεται η συμφωνία των 10 εκ των 12 ΤΑΑ για να προχωρήσουν σε αλλαγή του νομικού καθεστώτος.

Share it