Search

Ξεκίνησε για 5η χρονιά το φεστιβάλ “Ξάνθη-Πόλις ονείρων”(+pics)

H επίσημη έναρξη στο φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων ¨Ξάνθη Πόλις Ονείρων” πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Κεντρική Πλατεία.

Παρουσία των αρχών της πόλης και αρκετών άλλων φορέων καθώς επίσης μουσικών από τα σχολεία και Ξανθιωτών πραγματοποιήθηκε η λιτή τελετή για το θεσμό που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των μουσικών σχολείων της Ελλάδας και το Εξωτερικού. Το καλλιτεχνικό μέρος ανέλαβε στη φετινή τελετή, το Μουσικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης που εμφανίστηκε κάτω από το ρολόι.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος που μίλησε για την αφετηρία του θεσμού πριν από 4 χρόνια, ενός θεσμού που καθιερώθηκε και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη ενώ σημείωσε ότι τα μουσικά σχολεία αισθάνονται την πόλη και το φεστιβάλ σαν το “σπίτι τους”, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Ξάνθης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης ενώ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τάσος Ρούμογλου, που είναι οι δύο διοργανωτές.

Επίσης οι αντιδήμαρχοι Α. Γκιρτζίκη και Μ. Λομβαρδέας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ι. Χατζηεφραιμίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μ. Σδρέβανος, ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Σάββας Μελισσόπουλος και ο Δημοτικός σύμβουλος Μ. Φανουράκης, που είχαν ξεκινήσει το θεσμό και μαζί τους η Δημοτική σύμβουλος της Κοινωνίας Δημοτών Ειρήνη Χαριτωνίδου. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κολλάρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σ. Μωραΐτης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης Μιχάλης Πουσπουρίκας, εκπαιδευτικοί και γονείς του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, στελέχη του Κέντρου Πολιτισμού.

Ακολούθησε παράσταση του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης στο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Πηγή: Xanthi2.gr

Share it