Search

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Έρικ Γέντρισεκ που μιλά για την Ξάνθη, το μέλλον του και τα 34 ακόμη γκολ που κυνηγά!

Τον χαρακτήρισαν διάδοχο του Κλόζε, αγωνίστηκε βασικός στη μοναδική μέχρι στιγμής συμμετοχή της Σλοβακίας σε τελική φάση Μουντιάλ (2010), κουβαλάει στις πλάτες του τεράστια εμπειρία από την Bunsdesliga και σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο έχοντας ξεπεράσει τα 100 γκολ στην καριέρα του.

Οι εμφανίσεις του Έρικ Γέντρισεκ με τη φανέλα της Ξάνθης δεν θα πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή με πλούσιο βιογραφικό και παραστάσεις.

Ο 31χρονος επιθετικός αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Ξάνθης έχοντας σκοράρει 11 γκολ. Μάλιστα με αυτήν την επίδοση κατάφερε να ξεπεράσει τα 100 γράφοντας την δική του ιστορία.

Αναμφίβολα η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς και ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της Super League.

Ο Σλοβάκος άσος μίλησε στο gazzetta.gr και τον Γιάννη Γεωργόπουλο για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, την μάχη για έξοδο στη Ευρώπη, ο νέος στόχος μετά την επίτευξη 101 γκολ στην καριέρα του, το συμβόλαιο του με την Ξάνθη, τις προχωρημένες επαφές με τον Παναθηναϊκό, τη συνύπαρξη με τον Ραούλ στη Σάλκε, αλλά και την παρουσία του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ο Γέντρισεκ παράλληλα εξέφρασε την απορία του για το αμυντικογενή φιλοσοφία των περισσότερων ομάδων της Super League.

Θεωρείς πως η απόφαση σου να συνεχίσεις την καριέρα σου το προηγούμενο καλοκαίρι στην Ξάνθη ήταν σωστή;

«Ναι, όπως αποδεικνύεται ήταν μια καλή απόφαση να έρθω στην Ελλάδα. Η Ξάνθη μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στη σωστή θέση μου ως 9άρι. Έτσι έχω ευκαιρίες για να σκοράρω κάτι που φαίνεται με τις εμφανίσεις μου. Ήθελα να αποδείξω πως δεν ξέχασα το ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Επιπρόσθετα μου αρέσει ο ήλιος στην Ελλάδα. Αυτή η αλλαγή μου έδωσε έξτρα θετική ενέργεια. Μου άρεσε που βρήκα μια διαφορετική ατμόσφαιρα, κουλτούρα και άλλους ανθρώπους εδώ».

Εφικτός ο στόχος της Ευρώπης;

«Δουλεύουμε σκληρά και ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια με ΑΕΛ και Παναθηναϊκό περιμένοντας και τα ματς του Αστέρα Τρίπολης. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε κόντρα στον ΠΑΟΚ που έκανε την ανατροπή, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θα παλέψουμε και ότι βγει. Η Ευρώπη είναι ο στόχος μας και δεν το κρύβουμε».

Πέτυχες το 99ο γκολ της καριέρας σου με θεαματικό τρόπο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα το τοποθετούσες στην κορυφή των πιο όμορφων τερμάτων που έχει πετύχει;

«Ήταν ένα ξεχωριστό γκολ ασφαλώς, αλλά δεν ξέρω εάν είναι το καλύτερο της καριέρας μου. Έχω πετύχει άλλα δύο γκολ τα οποία θεωρώ βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Αν το δεις όμως στατιστικά μετράει ως ένα γκολ και δεν αλλάζει κάτι. Το σημαντικότερο είναι με τα γκολ να βοηθάω την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της».

Θα συνεχίσεις στην Ξάνθη; Ποιο είναι το πλάνο σου;

«Έχω ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την Ξάνθη. Δεν ξέρω ακόμη τι θα συμβεί. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Δεν θα έλεγα όχι να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα, όμως νιώθω καλά στην Ξάνθη και δεν έχω κανένα άγχος για το τι θα γίνει. Εάν τώρα έρθει κάποια πρόταση η οποία θα είναι συμφέρουσα για όλες τις πλευρές τότε θα το δούμε. Η Ξάνθη θα αποφασίσει τι θα συμβεί».

Ξεπέρασες τα 100 γκολ. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

«Θα ήθελα να σκοράρω ακόμη 34 γκολ. Αυτός είναι ο προσωπικό στόχος, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Έχω σημειώσει 101 γκολ στην καριέρα μου, αλλά τα 35 εξ αυτών ήταν στη Β΄ Γερμανίας, οπότε για να μπω στο club των παικτών που έχουν σημειώσει 100 γκολ μόνο στην Α΄ κατηγορία πρέπει να πετύχω άλλα 34. Ξέρω πρέπει να συνεχίσω να σκοράρω όπως συμβαίνει τελευταία, αλλά όπως και να έχει είμαι χαρούμενος για τα γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου».

Πως κρίνεις το επίπεδο της Super League;

«Για μένα η Super League είναι ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να σκοράρεις γιατί οι ομάδες παίζουν πολύ αμυντικά. Στην Πολωνία είδα σκορ 4-4, εδώ δεν υπάρχει αυτό. Παίζετε πολύ προσεκτικά. Εάν το σκορ είναι 1-0 δύσκολα θα σκοράρεις ξανά. Στη Γερμανία βλέπεις το 4-0 να γίνεται 4-4. Νομίζω στην Ελλάδα πρέπει να το μάθετε αυτό και να παίζετε πιο ανοικτά. Στην αρχή δυσκολευόμουν να βρω δίχτυα, αλλά πλέον νομίζω μπορώ να ξεκλειδώνω τις άμυνες».

Είναι αλήθεια πως στο παρελθόν είχες φτάσει πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό;

«Με ήθελε ο Παναθηναϊκός όταν ήμουν παίκτης της Σάλκε το 2010. Είχα μπροστά μου να ανταγωνιστώ παίκτες όπως οι Ραούλ, Χούντελααρ και Ράκιτιτς. Ήταν δύσκολο να παίζω. Ο μάνατζερ μου, μου είχε μεταφέρει πρόταση του Παναθηναϊκό για ένα εξάμηνο δανεισμού προκειμένου να έχω χρόνο συμμετοχής. 

Δεν θυμάμαι γιατί χάλασε η μετακίνηση μου στον Παναθηναϊκό. Νομίζω άλλαξε ο τεχνικός του διευθυντής. Κάτι τέτοιο, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Υπήρχε όμως μεγάλο ενδεχόμενο να συνέχιζα εκεί. Έτσι συνέχισα στη Bundesliga με την Φράιμπουργκ. Για τον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε κάτι στο παρελθόν, τουλάχιστον δεν θυμάμαι αν και είχα διαβάσει και εγώ στο διαδίκτυο πως υπήρχε ενδιαφέρον».

Η σχέση σου με τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο;

«Τον κ. Πανόπουλο τον έχω συναντήσει μόνο 1-2 φορές. Δεν υπάρχει άλλωστε κάποιος λόγος να έχω επαφές. Δεν νομίζω πως είναι αναγκαίο οι πρόεδροι να έρχονται στα αποδυτήρια. Ούτε στη Γερμανία συνέβαινε, ούτε εδώ. Εάν υπάρχει κάποιο μήνυμα του ή αν θέλει κάτι να πει μας το μεταφέρει ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Πραγματοποιούμε ωστόσο μια καλή σεζόν και δεν έχει κανένα λόγο να παρέμβει.

Είναι πολύ ωραία εδώ. Η ομάδα δουλεύει σωστά και σε επαγγελματικά πρότυπα. Αυτό άλλωστε είναι το πλάνο μου προτού έρθω και είμαι ευχαριστημένος με όσα έχω συναντήσει».

Πως ήταν η συνύπαρξη σου με τον Ραούλ στη Σάλκε;

«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και ήμουν πολύ χαρούμενος που είχα για συμπαίκτη τον Ραούλ. Είχα υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια με την Ξάνθη, όμως επειδή αγαπώ το ποδόσφαιρο ήθελα να αγωνίζομαι περισσότερο. Έτσι ενώ έπαιρνα περισσότερα χρήματα στη Σάλκε προτίμησα να συνεχίσω στη Φράιμπουργκ όπου θα είχα χρόνο συμμετοχής».

Δύσκολη η συνεργασίας με έναν τελειομανή προπονητή όπως ο Φέλιξ Μάγκατ;

«Δεν ήταν πρόβλημα για μένα ο Μάγκατ. Ήμουν ήδη αρκετά χρόνια στη Γερμανία και γνώριζα πόσο απαιτητικός προπονητής είναι, αλλά και το πως δουλεύει. Ακολουθούσα τις οδηγίες. Το ίδιο συμβαίνει όμως και στην Ξάνθη. Γυρίζω κουρασμένος από τις προπονήσεις. Είναι πολύ σκληρές και υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τον ρυθμό που είχα και στην Γερμανία. Στην αρχή σοκαρίστηκα από την ένταση των προπονήσεων. Δουλεύουμε σκληρά».

Η παρουσία σου στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (2010) ως βασικός με την εθνική Σλοβακίας αποτελεί χάιλαϊτ στην καριέρα σου;

«Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Ήταν μια τρομερή εμπειρία. Ήταν τρελό. Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν πάρει μέρος σε Μουντιάλ, αλλά ήταν η πρώτη φορά που η Σλοβακία πήρε μέρος σε τελική φάση Μουντιάλ, όποτε μιλάμε για κάτι ξεχωριστό. Ήμουν βασικός σε τρία ματς κόντρα σε Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία και Ιταλία, ενώ δεν έπαιξα κόντρα στην Παραγουάη».

Θυμηθείτε το εκπληκτικό γκολ του Έρικ Γέντρισεκ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Share it