Search

Το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο μέσω του Eleven με… Θρακιώτικη παρουσία! Ο Δημήτρης που έζησε την μαγική εμπειρία με παίκτες θρύλους(+pics)

Πραγματοποιήθηκε το αξέχαστο ταξίδι των 11 παιδιών απο όλο τον κόσμο που επελέγησαν για το Eleven στην Γενεύη οπού βρέθηκαν για τρεις ημέρες ανάμεσα σε θρύλους του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ανάμεσα τους και ο Δημήτρης Μπαφατάκης απο την Ξάνθη.

Ο Δημήτρης ο οποίος είναι πια 14 (η αρχική επιλογή των παιδιών έγινε το 2014 όταν όλα τα παιδιά που μετέχουν στο Eleven Campaign ήταν στην ηλικία των 11 ετών), βρέθηκε στην Γενεύη μαζί με άλλα 10 παιδιά όπως η Νίνα απο την Γαλλία, η Τζίνμι απο την Κορέα, η Ουνάγια απο της Η.Π.Α., ο Μάριο απο την Ισπανία, ο Ρενατίνιο απο την Βραζιλία κ.α. είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα ονειρικό τριήμερο οπού πέρα απο γνωριμία με σπουδαίους ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να πατήσουν το χορτάρι με παίκτες θρύλους του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως οι Ροναλντίνιο, Φίγκο, Καφού και άλλα μεγάλα ονόματα

Άλλωστε το μότο της σπουδαίας δράσης του Eleven είναι πως «Μια μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο». Έντεκα παιδιά από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, μεγαλωμένα σε διαφορετικές συνθήκες, με διαφορετικές παραστάσεις, διαφορετική κουλτούρα.

Τα παιδιά συναντήθηκαν, συνοδευόμενα από τους κηδεμόνες τους, στην αρχή της εβδομάδας στην Ελβετία. Τα πιτσιρίκια αν και αρχικά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους δεν χρειάστηκαν και πολύ για να γίνουν αχώριστα, τσιγκλούσαν το ένα το άλλο και ζούσαν την κάθε στιγμή.

Όλη την εβδομάδα τα παιδιά πήραν μέρος, στο πλαίσιο της προπόνησης, σε μια σειρά από δραστηριότητες που τα βοήθησαν να έρθουν κοντά. Αποστήθισαν εν ριπή οφθαλμού λέξεις στα αγγλικά, για να βοηθήσουν τον διπλανό τους. Ή όπως εκείνο το παιχνίδι όπου ήταν καθισμένα κυκλικά σε καρέκλες, οι οποίες σιγά-σιγά αφαιρούνταν και κάθε παιδί έπρεπε να κρατά το διπλανό του για να μην πέσει. Δραστηριότητες που τα έκαναν να καταλάβουν ότι μέσω της στήριξης στον διπλανό, η ομάδα μπορεί να προχωρήσει. Κάτι που έγινε φυσικά απολύτως κατανοητό στις προπονήσεις με τη μπάλα.

Στο τέλος της ημέρας όμως, η πιο δυνατή εμπειρία ήταν αυτό το ποδοσφαιρικό ταξίδι των παιδιών. Το Eleven. Oι άνθρωποι που αφιλοκερδώς ταξίδεψαν για να ενισχύσουν εθελοντικά την προσπάθεια, τρέχοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ για τον σκοπό. Οι πρεσβευτές, όσοι ανώνυμα ή επώνυμα στήριξαν αυτό το όραμα. Και φυσικά οι πρωταγωνιστές, τα παιδάκια που γνώρισαν από κοντά τα είδωλά τους και είδαν τη μπάλα να τους οδηγεί σε πρωτόγνωρα μονοπάτια, σε φιλίες που μάλλον ούτε οι ίδιοι είχαν φανταστεί, σε πραγματική κοινωνικοποίηση και αλλαγή χαρακτήρα. Στιγμές που θα μείνουν για πάντα μέσα τους και που κάνουν όλους όσοι βλέπουν τις ασχήμιες εκείνων που εκμεταλλεύονται το ομορφότερο παιχνίδι του κόσμου, να χαμογελούν ξανά με ελπίδα.

Στο ερώτημα που τέθηκε παραπάνω δεν θα δώσουμε την απάντηση εμείς, αλλά μπορεί να κρίνει ο καθένας την επιτυχία ενός τόσο φιλόδοξου αλλά και με υπέροχο σκοπό πρότζεκτ. Τα χαμόγελα των παιδιών αλλά και η μαζική συμμετοχή απο όλον τον κόσμο δίνει την δική του απάντηση.

 

Share it