Search

Από την Κομοτηνή στην Κούβα για μαγευτικά “κλικ”!

Ένα ταξίδι πιο μακρινό και πιο διαφορετικό από όλα όσα έχει κάνει, πραγματοποίησε ο Κομοτηναίος φωτογράφος του Studio City Photography Ουμίτ Χαλήλ Ιμπράμ, συνοδεύοντας τους νεόνυμφους σε ένα ταξίδι ζωής, κι αποτυπώνοντας τον γάμο τους σε μαγευτικές φωτογραφίες, με θέα αξιοθέατα αλλά και καθημερινά τοπία της εξωτικής Κούβας.

Μαζί με τους νεόνυμφους Ολτζάι Χουσεΐν και Γκιουλσούν Μουσταφά, και συνοδεία του βοηθού φωτογράφου, ο φωτογράφος ταξίδεψε στην Κούβα από 8 ως 18 Απριλίου και μοιράζεται μαζί μας εντυπώσεις από αυτό το ταξίδι ζωής. “Η διαδρομή κράτησε 13 ώρες, από Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη κι από εκεί στην Αβάνα”, θα μας πει και στη συνέχεια θα μας εξηγήσει το πώς η ιδέα που έπεσε στο τραπέζι τελικά υλοποιήθηκε και το ταξίδι έγινε πραγματικότητα: “Το ταξίδι ξεκίνησε από μία πλάκα. Δηλαδή είχαν παντρευτεί στην Κομοτηνή πριν από πέντε μήνες αλλά δεν είχαν κάνει εξωτερική φωτογράφηση. Γι’ αυτό συνέχεια έλεγαν να πάμε σε μία άλλη χώρα, αλλά δεν πίστευα τελικά ότι το ταξίδι θα γίνει γιατί οι προορισμοί ήταν πολύ μακρινοί. Κι όμως έγινε”. Ενώ για το πώς επιλέχθηκε ως προορισμός η Κούβα, μας λέει ότι “ήθελαν έναν διαφορετικό προορισμό κι εγώ πρότεινα την Κούβα που ήταν και δικό μου όνειρο να την επισκεφτώ από τα παιδικά μου χρόνια”.

Φυσικά, όταν βρέθηκαν εκεί – όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες – το αποτέλεσμα που αποτυπώθηκε στον φακό είναι εντυπωσιακό, καθώς – όπως μας λέει και ο ίδιος ο Ουμίτ, το τοπίο ήταν ιδανικό για μία ξεχωριστή φωτογράφηση: “Πήγαμε στην Βουλή και είδαμε πολλά αξιοθέατα στα οποία βγήκαμε φωτογραφίες. Ειδικά έξω από την Βουλή είχε υπέροχο φωτισμό, ιδανικό για νυχτερινή φωτογράφηση. Αλλά και η αρχιτεκτονική στην Κούβα είναι πανέμορφη, γιατί έχουν παλιά σπίτια διατηρημένα. Και για εμάς, που δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτά, ήταν κάτι διαφορετικό, καθώς πριν από είκοσι χρόνια η Ευρώπη ήταν σε αυτή την φάση. Και γυρίσαμε όλα τα μουσεία και είδαμε όλα τα αξιοθέατα”.

Όπως μας λέει οι εικόνες στην Κομοτηνή μπορεί να είναι όμορφες αλλά τις έχει συνηθίσει ο ίδιος, όπως κι όσοι ζουν στην Κομοτηνή. “Εδώ και πέντε χρόνια εγώ κάνω φωτογραφήσεις γάμου. Τα τοπία που έχουμε στην Κομοτηνή είναι πολύ ωραία, αλλά είναι περιορισμένα, γι’ αυτό και τα συνηθίζεις. Όμως ο άνθρωπος – όπως και κάθε ζευγάρι που έρχεται – ζητάει κάτι το διαφορετικό, αν και φυσικά ένα τέτοιο ταξίδι κοστίζει πολλά χρήματα”, σημειώνει.

Επόμενος προορισμός αν βρεθεί ένα ζευγάρι εξίσου περιπετειώδες ώστε να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι ζωής; Η Ταϋλάνδη! Αλλά μέχρι τότε όπως μας λέει ο ίδιος “απολαμβάνουμε και φωτογραφίζουμε τις περιοχές της Ροδόπης από τις οποίες ξεχωρίζει τον Μίσχο, το Φανάρι, την Μαρώνεια που έχει παλιά σπίτια και θάλασσα”.

Δείτε εικόνες ΕΔΩ

Share it