Search

Όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τον φανταστικό Ζίβκοβιτς, την Ξάνθη και το…κλεμμένο πρωτάθλημα!

Για κλεμμένο πρωτάθλημα έκανε λόγο ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης, αναφερόμενος αρκετή ώρα για όσα διαδραματίζονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του και τον φανταστικό όπως χαρακτήρισε Ζίβκοβιτς.

«Μην με προκαλείτε. Έχω τη στρατηγική μου, θέλω να περάσω ένα μήνυμα», είπε για την διεξαγωγή του τελικού στο ΟΑΚΑ

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την Ξάνθη: «Η Ξάνθη βρίσκεται στους ίδιους πόντους με τον Αστέρα και είναι πολύ κοντά στο να βγει στην Ευρώπη. Έχει πολύ καλή νοοτροπία. Στα τελευταία 14 παιχνίδια έχουν μόνο τρεις ήττες. Είναι πρώην παίκτες μου κι έχω τεράστιο σεβασμό για τη δουλειά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια».

Για το αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην πρωτόδικη απόφαση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ: «Γιορτάζουν τι; Το ότι έκλεψαν; Έχουμε 64 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι γιορτάζουν όταν έχουν κλέψει κάτι. Για εμένα είναι απίστευτο, αλλά για εμένα ξανά η πρώτη ομάδα στην βαθμολογία είναι ο ΠΑΟΚ και δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε επί του θέματος.

Είναι απίστευτο, το ότι μια ομάδα σαν την δικιά μας να παίζει 10 παιχνίδια χωρίς φιλάθλους και να τα κερδίζει και τα δέκα. Είναι μια τρελή κατάσταση αυτή και ξανά θα πρέπει να σας πω ότι αυτές οι δύο αποφάσεις, μετά τον Ολυμπιακό και μετά την ΑΕΚ, ήταν αποφάσεις εντελώς άδικες και από ανθρώπους που πήγαιναν μαζί χέρι-χέρι, για να μας κλέψουν το πρωτάθλημα, γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει τους περισσότερους πόντους στην βαθμολογία».

Για την τρίτη αλλαγή του: «Ίσως την έκανα καθυστερημένα, ίσως έγινε και στη σωστή στιγμή. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς την αξίζαμε τη νίκη αυτή. Δεχθήκαμε αυτό το γκολ στα πρώτα λεπτά, κάνοντας ένα λάθος. Μετά χάσαμε πολλές ευκαιρίες μέχρι να σκοράρουμε το γκολ και είχαμε λίγο παραπάνω άγχος γιατί έπρεπε να σκοράρουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος όμως γιατί σήμερα δείξαμε ότι είμαστε ένα γκρουπ και όποιος μπαίνει στο γήπεδο δίνει ότι μπορεί».

Για τον τελικό με την ΑΕΚ και την έδρα: «Υπάρχει ένα πρωτάθλημα το οποίο κλάπηκε από εμάς αν μείνουν έτσι τα πράγματα. Μας έκλεψαν τη δουλειά, έκλεψαν από αυτούς τους παίκτες. Δουλεύουν, παίζουν, παλεύουν κι έχουν τους περισσότερους βαθμούς από τους άλλους. Κι από την άλλη, οι αντίπαλες ομάδες παίρνουν πόντους χωρίς καν να παίζουν παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε κι απέναντι στην ΑΕΚ σκοράραμε ένα κανονικό γκολ. Πολλοί είπαν ότι δεν ήταν γκολ. Υπάρχει μόνο ένας κανόνας για το οφσάιντ κι αυτό το γκολ δεν ήταν. Ήταν ένα κανονικό γκολ επικυρωμένο για 4 λεπτά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξουμε στο ΟΑΚΑ, θα πάμε και θα παλέψουμε με τους παίκτες μου, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα. Άκουσα ότι είναι το γήπεδο που προσφέρει την περισσότερη ασφάλεια αυτή τη στιγμή. Θα παίξουμε εκεί αλλά ελπίζω την επόμενη χρονιά ο τελικός να είναι στην Τούμπα. Αυτό θα είναι το πιο δίκαιο για όλους. Μην με προκαλείτε. Έχω τη στρατηγική μου και θέλω να περάσω ένα μήνυμα. Είμαστε προετοιμασμένοι να πάμε να παίξουμε εκεί».

Για τις αλλαγές του και το ρόλο που έπαιξαν: «Ποιος ξέρει; Μπορείτε να μου πείτε ότι ήταν ξεκάθαρα λάθος; Είναι κουβέντες που δεν ανήκουν σε μένα. Θα μπορούσαμε να πούμε κάτι διαφορετικό αν το αποτέλεσμα ήταν άλλο».

Για το κακό ξεκίνημα στο σημερινό παιχνίδι:
 «Πρώτα από όλα για να πιέσουμε εμείς θα έπρεπε η μπάλα να είναι στον τερματοφύλακα της Ξάνθης. Δεν είχαμε σωστή κίνηση σαν ομάδα και προσπαθούσαμε να παίξουμε με μεγάλες μπάλες για να προσπεράσουμε τη γραμμή της πίεσης της Ξάνθης. Παρόλα αυτά στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο, δεχθήκαμε πίεση, αλλά είχαμε διαφορετική ενέργεια στις φάσεις. Σήμερα οι περισσότερες μπάλες “έσκαγαν” στο γήπεδο και δεν μπορέσαμε να πιέσουμε σωστά την Ξάνθη. Χάσαμε 2-3 απίστευτες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, γεγονός που θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε περισσότερο και είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης ήταν φανταστικός σήμερα. Σήμερα ένιωσα έντονα ότι χρειαζόμασταν περισσότερο τον κόσμο μας. Θα ασκούσε μεγαλύτερη πίεση και θα έδιναν ενθουσιασμό στους παίκτες μας. Να παίζεις 10 παιχνίδια χωρίς κόσμο δεν είναι το ίδιο. Όταν έχει κόσμο στο γήπεδο, μπορείς να αλλάξεις ένα παιχνίδι, παίρνοντας ώθηση κι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

Για τον Μπίσεσβαρ: 
«Θα πρέπει να σας πω κάτι αλλά δεν μου αρέσει. Σκεφτείτε το σκορ να είναι στο 1-0 και ο Μπίσεσβαρ να είναι στο γήπεδο και να μην κάνει ένα καλό παιχνίδι μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ποιος παίκτης θα μπορέσει να μπει και να κρίνει το παιχνίδι εκείνη τη στιγμή; Είναι ένα όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Το δεύτερο είναι ότι όταν ο αντίπαλος είναι κουρασμένος, μπορεί να δημιουργήσει πολλές περισσότερες ευκαιρίες με την τεράστια ποιότητα που έχει. Έχουμε ένα σύνολο με συνοχή κι όταν ο αντίπαλος πέφτει στο δεύτερο μέρος οι χώροι κλείνουν. Ο Μπίσεσβαρ βρίσκει λύσεις σε κλειστούς χώρους. Και ο Σάκχοφ και ο Κουλούρης έδωσαν σημαντικές λύσεις σήμερα. Αυτή είναι η έννοια ενός συνόλου, ο καθένας δείχνει ότι μπορεί και είναι έτοιμος να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή».

Share it