Search

Ήττα στο φινάλε απο τον ΠΑΟΚ για την Ξάνθη, γύρισαν το ματς οι αλλαγές του Λουτσέσκου!

Δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα απο την Τούμπα η Ξάνθη, παρότι μέχρι το 70′ προηγούνταν και μέχρι το 85′ έφευγε με ισοπαλία ωστόσο τα γκολ των Μπίσεσβαρ και Κουλούρη γύρισαν το ματς  και έτσι παρά το γκολ του Γέντρισκε στο 16′ η ξανθιώτικη ομάδα γνώρισε την ήττα και έτσι έχασε το πλεονέκτημα στην μάχη της πέμπτης θέσης με τον Αστέρα.

Η Ξάνθη εμφανίστηκε «διαβασμένη» και κατόρθωσε να περιορίσει τον ΠΑΟΚ, πιέζοντας αποτελεσματικά και μπλοκάροντας την κυκλοφορία μπάλας του Δικεφάλου. Μάλιστα, η πίεση έφερε και το γκολ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 16’. Ο Κρέσπο έκανε κακό γύρισμα για τον Πασχαλάκη, αυτός δεν κοντρόλαρε σωστά και έστειλε την μπάλα πάνω στον Καμαρά, ο οποίος είχε τρέξει να τον πιέσει. Αυτός γύρισε την μπάλα από πλάγια θέση και ο Γέντρισεκ σκόραρε με ωραίο σουτ στην κίνηση.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν κατάφερε όμως να αξιοποιήσει τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο. Στο 31’ ο Ζίβκοβιτς έκανε καταπληκτική απόκρουση σε εξ΄ επαφής κεφαλιά του Ελ Καντουρί, ενώ στο 36’ ο Δικέφαλος είχε δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά του Μαουρίσιο.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο δεύτερο μέρος, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Στο 55’ ο Βαρέλα είχε το δεύτερο δοκάρι του Δικεφάλου με κεφαλιά, ενώ στο 56’ ο Ελ Καντουρί αστόχησε ξανά με κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ από τη μικρή περιοχή. Τελικά, η ισοφάριση που έψαχνε ο ΠΑΟΚ ήρθε στο 68’, με τις δύο αλλαγές του Λουτσέσκου να συνδυάζονται. Ο Σάκχοφ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπίσεσβαρ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα «κρέμασε» τον Ζίβκοβιτς με εκπληκτική κεφαλιά από πολύ δύσκολη θέση!

Ο “Δικέφαλος” ολοκλήρωσε την ανατροπή που του έδωσε τη νίκη στο 85’, ξανά χάρη σε συνεργασία δύο αλλαγών του Λουτσέσκου. Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε φάουλ και ο Κουλούρης έκανε το 2-1 με κοντινή προβολή!

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Αζεβέντο (83′ Κουλούρης) – Κάνιας (67′ Σάκχοφ), Μαουρίσιο – Κάμπος, Λημνιός (67′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί – Πρίγιοβιτς.

ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Σιλά – Λουσέρο, Καμαρά – Φασίδης (70′ Μελιόπούλος), Γέντρισεκ (78′ Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς (62’Ντουρίτσκοβιτς) – Κάστρο.

Οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς παρέμειναν στους 39 βαθμούς δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, γνωρίζοντας την 9η φετινή τους ήττα που ήταν ταυτόχρονα και η 7η μακριά από την έδρα τους.

 

Share it