Search

Δεκατρία χρόνια ήταν πολλά, ο Απόλλων Διομηδείας επιστρέφει στην Α’ κατηγορία ΕΠΣ Ξάνθης! Παραμένει στην Β’ η άτυχη Ελπίς Γενησέας

Μετά απο 13χρόνια η Διομήδεια επιστρέφει στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο της Ξάνθης, με τον ιστορικό σύλλογο να επικρατεί με 1-0 της Ελπίδας Γενησέας στο μπαράζ ανόδου που έγινε στο ΑΟΞ και  να πανηγυρίζει την επιστροφή της στα σαλόνια του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου δεκατρία χρόνια μετά.

Η ομάδα του Γιάννη Λεοντίδη μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και αφού είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Ζορίνοφ κατάφερε να μετουσιώσει σε προβάδισμα την υπεροχή της με τον Στράτο Κωνσταντινίδη στο 10′ να εκμεταλλεύεται αδράνεια στην άμυνα της Γενησεας, μετά το κόρνερ του Ευφραιμίδη, και με σουτ εντός περιοχής πέτυχε το γκολ που έμελλε να αποδειχτεί “χρυσό” για την ομάδα του.

Μετά το γκολ η ομάδα της Γενησέας αφυπνίστηκε και στο 15′ άγγιξε την ισοφάρισε αλλά το σουτ του Κανδυλίδη σταμάτησε στο δοκάρι της Διομήδειας, ενώ παρόμοια κατάληξη είχε και το σουτ του Λαρίση στο 41′ με το οριζόντιο αυτή την φορά να σταματά την ομάδα του Χρήστου Νεοφυτίδη.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έβγαλαν κούραση απο την μάχη του πρώτου μέρους, με την Διομήδεια να κοντρολάρει τον ρυθμό, ενώ η Γενησέα να ψάχνει κυρίως με μακρινά σουτ τον τρόπο να απειλήσει τον Συράγγο.Στο 69′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Ηλίας Λεοντίδης είδε την απευθείας κόκκινη του Βαγγέλη Κιοτζένη καθώς τράβηξε απο την φανέλα τον Ζάικο που έβγαινε απέναντι στον κίπερ της Διομήδειας.

Πάντως παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η ομάδα του Απόλλωνα δεν απειλήθηκε αισθητά καταφέρνοντας να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα που την έφερε μετά απο δεκατρία χρόνια ξανά στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης.

Πολύ καλή, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία Βαγγέλη Κιοτζένη και των βοηθών του Ιλιάς Εμπλιούκ και Κώστα Γκοντόλια, κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε και ο τέταρτος Βασίλης Ουζουνίδης σε ένα ματς που κύλησε ήρεμα με τις δύο ομάδες να αλληλοσυγχαίρονται στο φινάλε για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

ΑΠΌΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ(Γ. Λεοντίδης); Συράγγος, Κούστας(80′ Μπαρσεγιαννίδης), Καλαϊτζής, Νικολαΐδης, Λεοντίδης, Κωνσταντινίδης Στρ., Κωνσταντινίδης Κ., Μακράκης, Καραγκουλμέζης(90′ Μενεξίδης), Ευφραιμίδης(74′ Κυριακίδης), Ζορίνοφ(65′ Καμπερόπουλος).

ΕΛΠΙΣ ΓΕΝΗΣΕΑΣ(Χρ. Νεοφυτίδης); Γκιαουράκης, Δημητριάδης, Κωνσταντινίδης Αθ., Παράσχου(60′ Γάνος), Θεοδωρίδης, Δανδανόπουλος, Εμίνογλου, Ζάικος, Καραπαζαρλής(33′ λ.τρ. Λαρίσης), Κανδυλίδης(79′ Ρουστέμογλου), Λεσκόφτσης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ  ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλούσιο φωτορεπορτάζ του αγώνα

 

Share it