Search

Οριστικά έκπτωτος ο Τοποτηρητής Μουφτείας Διδυμοτείχου

Οριστικά έκπτωτος κηρύχθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Τοποτηρητής Μουφτείας Διδυμοτείχου, ο οποίος είχε παυθεί λόγω ποινικών εμπλοκών και στη συνέχεια καταδικάστηκε αμετάκλητα για υπόθεση απάτης σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Μετά την παύση του είχε προσφύγει στο Συμβουλίου της Επικρατείας ζητώντας να επανέλθει στα καθήκοντά του αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση από το ανώτατο δικαστήριο (πρόεδρος ο Πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου και εισηγητής Δημ. Μακρής).

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δεν μπορεί να ορίζονται ως Τοποτηρητής Μουφτείας ή ως Μουφτής πρόσωπα με ποινικές καταδίκες και για τον πρόσθετο λόγο ότι «δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ηθική υπόσταση και το απαιτούμενο κύρος και δεν μπορούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους για την άσκηση των προβλεπόμενων από τον νόμο καθηκόντων τους, που περιλαμβάνουν μάλιστα πλην των θρησκευτικών και δικαιοδοτικά καθήκοντα ως προς ορισμένες κατηγορίες οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου των Ελλήνων μουσουλμάνων της περιφέρειάς του

Ο αιτών(Σερίφ Δαμαδόγλου Μεμέτ του Αχμέτ) είχε διοριστεί ως Τοποτηρητής της Μουφτείας Διδυμοτείχου με καθήκοντα προσωρινής διαχείρισης των υποθέσεών της μέχρι τον διορισμό του Μουφτή.

Ωστόσο, το 2013 με αμετάκλητη απόφαση της δικαιοσύνης κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή για απλή συνέργεια σε απάτη σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Πηγή: skai.gr

Share it