Search

«Μπάγιο» ψυχάρα για πάντα ΑΟΞΑΡΑ! Επτά χρόνια απο τον άδικο χαμό του Ολουμπάγιο Αντεφέμι

Πέρασαν κιόλας επτά χρόνια απο εκείνη την μαύρη μέρα της 18ης Απριλίου του 2011 όταν νωρίς το πρωί έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση του χαμού του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή της Ξάνθης Ολουμπάγιο Αντεφέμι.

Ο Αντεφέμι και ενώ κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψει στη Νιγηρία για να παντρευτεί την αγαπημένη του έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στις στροφές της Εγνατίας λίγο πριν την Καβάλα. Στην Ξάνθη ο Αντεφέμι μετακόμισε το 2010 και συνολικά είχε 24 συμμετοχές και δύο γκολ.

Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στις Μπουλόν, Άλταχ, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Χάποελ Μπνέι Λοντ, Χακόα Ραμάτ Γκαν, Χάποελ Τελ Αβίβ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Ντέλτα Γιουνάιτεντ και Μπέντελ Ινσούρανς. Με την Εθνική Νιγηρίας ήταν τρεις φορές διεθνής, ενώ είχε πέντε συμμετοχές και ένα γκολ με την Εθνική κάτω των 23 ετών και άλλες πέντε και ένα γκολ με την ομάδα κάτω των 20 ετών.

Το σχετικό δελτίο τύπου της ΠΑΕ Ξάνθη αναφέρει:

 

Ήταν Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου του 2011, όταν ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης Ολουμπάγιο Αντεφέμι έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στην χειρότερη μέρα της 29χρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας της ομάδας στη Super League.

Η Xanthi FC έχασε τότε, έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, ένα χαμογελαστό παιδί και ταυτόχρονα έναν ικανότατο ποδοσφαιριστή, ο οποίος φόρεσε την φανέλα για μία χρονιά. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα της Νιγηρίας ενώ είχε ενσωματωθεί στην ξανθιώτικη ποδοσφαιρική οικογένεια το καλοκαίρι του 2010, προερχόμενος από την γαλλική Μπουλόν. Δεν ήταν μόνο οι 24 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα και τα δύο γκολ που είχε πετύχει, αλλά και ο εξαιρετικός χαρακτήρας του. Ένας άνθρωπος με προσωπικότητα, χιούμορ, πυγμή, όρεξη και διάθεση για να πετύχει, ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή τόσο άδοξα στην Εγνατία οδό εκείνο το τραγικό πρωινό…

«Bayo» μας λείπεις…

Share it