Search

Πέντε ομάδες μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού! Η μάχη της παραμονής στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης

Στην τελική ευθεία μπήκαμε στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, με όλο το ενδιαφέρον να έχει στραφεί στην μάχη της παραμονής με πέντε ομάδες να μάχονται την μια και μοναδική θέση που οδηγεί  στην Β’ κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης. Πάμε όμως να δούμε ανά ομάδα τι περιλαμβάνει το μενού στις πέντε τελευταίες στροφές

Μακράν το πιο “περίεργο” πρόγραμμα απ’ όλους το έχει ο Άτλας Σελίνου που μπορεί να μην έχει παιχνίδια “τελικούς” ωστόσο θα παίξει με ομάδες που μπορεί να μην έχουν βαθμολογικό κίνητρο ωστόσο βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία και έχουν υψηλή ποιότητα. Η ομάδα του Γιώργου Τζαρτάκη αναζητά τουλάχιστον δύο νίκες για να έχει πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους της που έχουν μεταξύ τους παιχνίδια.

Απο τις πλέον βελτιωμένες ομάδες ο Ερμής Μάνδρας που με τον Γιάννη Αλεξιάδη στον πάγκο του και σημαντικούς βαθμούς παίρνει και ωραίο ποδόσφαιρο παίζει. Η ομάδα του Ερμή έχει το πλεονέκτημα πως την Κυριακή θα πάρει τρεις ξεκούραστους βαθμούς με τα τελευταία ματς όμως να είναι “φωτιά” με το πιο σημαντικό να είναι  αυτό με το Νέστο στον Κύρνο αν και η ομάδα της Μάνδρας θεωρητικά ψάχνει 3 με 4 βαθμούς εξτρά πέρα απο το ματς με το Κουτσό μια και δύσκολα η ομάδες που είναι απο κάτω της θα μπορέσουν να συλλέξουν πάνω απο 28 βαθμούς.

Την τύχη στα χέρια της κρατά η ΑΕ Ξάνθης που έχοντας και παιχνίδι με το Κουτσό που θα κερδίσει άνευ αγώνα έχει μπροστά της δύο τελικούς που θα κρίνουν όλη την σαιζόν με Κεντητή και Κύρνο αμφότερα εντός έδρας. Παιχνίδια που κρίνουν όλη την σαιζόν μια και η ομάδα του Χρήστου Μαλαδένη δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χρειάζεται βαθμούς τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχοντας δύο πολύ δύσκολες εξόδους.

Ονειρική πορεία κάνει στον δεύτερο γύρο ο Νέστος Κύρνου, με την ομάδα του Τάσου Κελλίδη με την παρουσία της να δίνει τα πάντα γα να σώσει μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ωστόσο τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το Νέστο που μπορεί να έχει τα τρία απο τα πέντε ματς στην έδρα του, ωστόσο έχει τρεις “τελικούς” καθώς έχει να παίξει εκτός με ΑΕΞ και Κεντητή ενώ θα υποδεχτεί και την Μάνδρα σε τρία καθοριστικά ματς για την μάχη της παραμονής.

Η Κεντητή μπορεί να βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση απ’ όλους ωστόσο έχει και ένα μικρό ατού, καθώς πέρα απο παιχνίδι με το Κουτσό που σημαίνει τρεις εύκολους βαθμούς έχει τα τρία απο τα τέσσερα υπόλοιπα ματς στην έδρα με το τελευταίο μάλιστα με τον Κύρνο να μπορεί να αποδειχτεί “τελικός”. Ενώ πολύ κομβικό για την συνέχεια είναι και το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕ Ξάνθης στα Πηγάδια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των μονομάχων για την παραμονή:

9. Άτλας Σελίνου   22: Βιστωνίδα(εκτός), Άρης Πετεινού(εκτός), Εχίνος Σπορ(εντός), Αναγέννηση Θαλασσιάς(εκτός), Ηρακλής Ζυγού(εντος).

10. Ερμής Μάνδρας   22: Κουτσό(3-0α.α.), Νέστος Κύρνου(εκτός), Απόλλων Ξάνθης(εκτός), Ασπίδα Ξάνθης(εντός), ΑΟ Βιστωνίδας(εκτός).

11. ΑΕ Ξάνθης   20: Κεντητή(εντός), Κουτσό(3-0α.α.), Νέστος Κύρνου(εντός), Απόλλων Ξάνθης(εκτός), Ασπίδα Ξάνθης(εκτός).

12. Νέστος Κύρνου   19: Ηρακλής Ζυγού(εντός), Ερμής Μάνδρας(εντός), ΑΕΞ(εκτός), Αστέρας Μαγικού(εντός), Κεντητή(εκτός).

13. Κεντητή   17: ΑΕΞ(εκτός), Αστέρας Μαγικού(εντός), Άρης Πετεινού(εντός), Κουτσό(3-0α.α.), Νέστος Κύρνου(εντός).

Share it