Search

Ζήτησε από τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή την μεσολάβηση του για απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών η ΠΑΕ Ποντίων!

Την μεσολάβηση του για απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, ζήτησε με επιστολή του προς τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΡΟΣ
ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

5-4-2018

“Αγαπητέ κύριε πρόξενε της Τουρκικής δημοκρατίας στη Κομοτηνή ΜΟΥΡΑΤ ΟΜΕΡΟΓΛΟΥ.
Απευθυνόμαστε προς το πρόσωπό σας για να μεταφέρετε ως εκπρόσωπος του επίσημου Τουρκικού κράτους το αίτημα μας, το οποίο εν όψει του ΠΑΣΧΑ των ορθοδόξων χριστιανών έχει ιδιαίτερο θρησκευτικό μήνυμα για όλη την Ελλάδα αλλά πιστεύουμε και για τον πρόεδρο της Τουρκικής δημοκρατίας Ταγήπ Ερτογάν .
Ζητάμε λοιπόν την μεσολάβησή σας για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι έχουν συλληφθεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εδώ και 35 ημέρες και βρίσκονται υπό καθεστώς αιχμαλωσίας στις φυλακές της Ανδριανούπολης .
Εν όψει λοιπόν του ΠΑΣΧΑ ακόμη και στην βάρβαρη εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας υπήρχε η θρησκευτική κίνηση σεβασμού για απελευθέρωση κρατουμένων οι οποίοι ήταν φυλακή για οποιονδήποτε λόγο .
Επειδή λοιπόν σαν νέος πολιτικός στην Κομοτηνή και γενικά στην Θράκη πιστεύουμε ότι θέλετε να συμβάλετε στην φιλία μεταξύ των γειτονικών λαών ΕΛΛΗΝΩΝ και ΤΟΥΡΚΩΝ αλλά και μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων ευελπιστούμε ότι με αφορμή αυτήν την επιστολή μας θα ευαισθητοποιηθείτε και θα στείλετε αίτημα προς το επίσημο κράτος της Τουρκίας για την άμεση αποφυλάκιση των Ελλήνων κρατουμένων .
Η κίνηση σας αυτή θα δώσει αίσθημα συνεργασίας και εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό σας από τους κατοίκους της περιοχής μας Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.
Ευελπιστώντας λοιπόν στην ευαισθησία σας πιστεύουμε σε άμεσες ενέργειες για υλοποίηση του αιτήματος μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ”

Share it