Search

Έκτακτο Δ.Σ. στην Super League για την…σωτηρία του Παναθηναϊκού!

Όπως ανακοίνωσε ο συνεταιρισμός, θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. ύστερα από αίτημα των ΑΕΚ, Κέρκυρα, Απόλλωνα Σμύρνης, Ατρομήτου, Παναθηναϊκού και Λαμίας για την αλλαγή της ποινής στις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Να μην πέφτει όποια ομάδα δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει άδεια, κάτι που ισχύει αυτή την στιγμή.

Θυμίζουμε πως στο τελευταίο συμβούλιο της Λίγκας, το αποτέλεσμα των ψήφων ήταν 7-6 και δεν πέρασε η πρόταση αλλαγής. Ο λόγος είναι ότι χρειάζονταν τα 3/4 των παρόντων, δηλαδή 12 ψήφοι υπέρ και 4 κατά. Πλέον, με τα τελευταία δεδομένα ο Παναθηναϊκός ελπίζει να πιάσει τον απαραίτητο αριθμό!

Υπέρ της αλλαγής του κανονισμού είχαν ταχθεί οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Λαμία, ΑΕΛ και Ατρόμητος. Κατά της πρότασης ψήφισαν έξι ΠΑΕ: Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς. Απείχε ο Λεβαδειακός, “παρών” ψήφισε η Ξάνθη και λευκό η Κέρκυρα.

Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι η Λίγκα αυτή που αλλάζει τον κανονισμό, αλλά η ΕΠΟ. Επομένως, πάλι τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Ομοσπονδία. Αν όμως οι ΠΑΕ έχουν δώσει το “πράσινο φως” μέσω της ψηφοφορίας, τότε τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο εύκολα για να υπάρξει τροποποίηση και να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός τον υποβιβασμό και όποια άλλη ομάδα αντιμετωπίζει παρόμοιο κίνδυνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη του Πάσχα, 11/4/2018 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League σε ικανοποίηση του από 2/4/2018 εγγράφου αιτήματος των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΟΚ Κέρκυρα, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος Αθηνών, Παναθηναϊκός και Λαμία και σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του καταστατικού, με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης:

Τροποποίηση της από 20/11/2015 εισήγησης του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού προς την Ε.Π.Ο., αναφορικά με τις ποινές επί μη αδειοδότησης για την διοργάνωση του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή για την αγωνιστική περίοδο 2018-19″.

Share it